Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 400251_STUK |
Bewaaradvies | Koel bewaren. 0°C. tot 4°C. maximaal 7°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Indien je geen vongole kunt bemachtigen verkies dan de palourde. |
Vangstgebied | FAO 37 |
---|---|
Herkomst | Adriatische Zee |
Vongole komt veelvuldig voor in de Europese wateren en langs de kust van Noorwegen tot aan Marokko en in de Middellandse Zee. Deze leeft tot op een diepte van 35 meter en wordt hoofdzakelijk gekweekt. |
Vongole is een zeer smaakvol schelpdiertje en leent zich voor allerlei creaties. Vongole bezit redelijk veel vlees en is iets pittig en zoetig tegelijk. De vongole is een traktatie en is ook betaalbaar. De vongole kun je net als de mossel, stomen, koken en mits levend, rauw consumeren. |
De triploïdie Vongole kun je het hele jaar consumeren. De gewone Vongole zet hoofdzakelijk haar eitjes af in de maand juli tot en met augustus. In deze periode in de vongole zeer kwetsbaar en bezit relatief weinig vlees. De beste kwaliteit treft je aan in de koudere periode van het jaar. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
---|---|
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
Energie (kJ) | 275.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 65.00 |
Vet (gram) | 1.00 |
Verzadigd vet (gram) | 0.40 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.70 |
Cholestoreol (gram) | 4.00 |
Proteinen (gram) | 10.00 |
Controleer ten alle tijden of de vongole vers is. Staat de schelp iets open, geef dan een tik op de schelp. Sluit deze zich dan is de schelp levend. Voelt de vongole plakkerig aan en heeft deze een penetrante geur dan is dit schelpdier oud. Spoel de schelp nooit in zoetwater maar neem het liefst gezuiverd zeewater of neem 30gr zeezout op 1 liter water. Dus op een emmer (10 ltr) 3 ons zeezout. |