Unagi kabayaki pak ca. 225gr diepvries

Unagi kabayaki pak ca. 225gr diepvries

Japanse sushi-paling wordt unagi genoemd en is een essentieel onderdeel van de Japanse keuken. Unagi heeft een heerlijke smaak, vooral als deze gemarineerd en gegrild is.

Omschrijving

Japanse sushi-paling wordt unagi genoemd en is een essentieel onderdeel van de Japanse keuken. Unagi heeft een heerlijke smaak, vooral wanneer deze gemarineerd en gegrild is. Unagi is het Japanse woord voor zoetwaterpaling. Unagi is een veelgebruikt ingrediënt in de Japanse keuken, vaak als kabayaki. Het moet niet worden verward met zoutwaterpaling, die in het Japans bekend staat als anago. Verder wordt aangenomen dat deze paling zich hetzelfde gedraagt als de paling zoals wij die kennen. Ook zij planten zicht voort in de zee. Kleine palingen trekken dan in scholen de zoetwater rivieren in om zich daar verder te ontwikkelen en te groeien. Volwassen palingen eten garnalen, insekten of kleine visjes.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 230552_STUK_225GRAM

Seizoen

STI003

Alternatieven

Er is geen alternatief, behalve als je het zelf maakt.

Herkomst

Vangstgebied FAO 71
Herkomst China

Vangsttechniek

Fuiken

Gastronomie

Gebruik deze topping voor het maken van sushi.

Beschikbaarheid

De unagi is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Soja en producten op basis van soja M
Vis en producten op basis van vis M
Glutenbevattende granen M
Maïs en producten op basis van maïs M
Tarwe en producten op basis van tarwe M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 1219.00
Energie (kcal) 262.00
Vet (gram) 21.70
Verzadigd vet (gram) 6.00
Suiker (gram) 4.29
Zout (gram) 1.05
Cholestoreol (gram) 4.90
Proteinen (gram) 19.60