
Umami oester nr 3 24 stuks
De Umami oester is een zeer bijzonder exemplaar. De Umami oester is vanuit de basis een wild exemplaar die oorspronkelijk uit de Ierse wateren afkomstig is.


Omschrijving
De Umami oester is een zeer bijzonder exemplaar. De Umami oester is vanuit de basis een wild exemplaar die oorspronkelijk uit de Ierse wateren afkomstig is. De Umami oester is een wilde oester die in 3 jaar tijd in Ierland wordt grootgebracht. Het is de kweker die zijn eigen stempel of naam aan de oester verbindt. De Umami oester is een Nederlandse uitvinding. In de zeeuwse putten wordt deze oester vertroeteld en geraffineerd tot een hoogwaardig product.
Productinformatie
EAN Code: | 400730_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 400730_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Een goed alternatief is de Royal cabanon of de Gillardeau. |
Herkomst
Herkomst | Ierse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
De uit Ierland afkomstige oesters worden in gecontroleerde en gesloten waterbassins op het land verwaterd. Het biologisch filtersysteem zorgt voor evenwicht. De oester wordt gevoedt door een algendieet, waardoor deze zijn specifieke smaak verkrijgt. |
Gastronomie
De Umami oester bezit veel vlees, is hartig, zoet, romig, zilt en vol met pit en finesse. |
Beschikbaarheid
De Umami oester is een triploïdie oester. Het is een gemanipuleerde oester die zich niet voortplant. Vandaar dat je de Umami oester het hele jaar kunt eten. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren | M |
---|---|
Weekdieren en producten op basis van weekdieren | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan suikers | 0.00 |
---|---|
Energie kJ | 306.00 |
Zout | 0.12 |
Koolhydraten totaal | 8.00 |
Eiwit totaal | 6.00 |
Vet totaal | 1.90 |
Waarvan verzadigd vet | 0.80 |
Energie kcal | 73.00 |
Transvetzuren | 8.00 |
Tip
In tegenstelling tot veel andere oesters kun je de Umami oester ook in de zomerperiode eten, maar in de winterperiode zijn ze vaak het dikst. |