
Trevally
De witte trevally stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Trevally is een horsmakreel en word internationaal ook Jackfish genoemd. De witte trevally komt voor in alle zuidelijke wateren van de wereld en zwemt tot op een diepte van 200 m in rifachtige wateren.
Omschrijving
De witte trevally stamt uit de grote familie van de makreelachtigen. Trevally is een horsmakreel en word internationaal ook Jackfish genoemd. De witte trevally komt voor in alle zuidelijke wateren van de wereld en zwemt tot op een diepte van 200 m in rifachtige wateren. De witte trevally kan een lengte van 120 cm behalen met een gewicht van ruim 15 kg. Deze vis heeft een zilver gekleurde huid en een iets goud/gele gloed over de flank. De witte trevally eet garnalen, zee-egels en krab. Dit exemplaar is dan ook zeer geliefd in de culinaire wereld.
Productinformatie
EAN Code: | 165004_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 165004_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Het beste alternatief is de horsmakreel of de gewone makreel. |
Herkomst
Herkomst | West-Atlantische Oceaan: Noord Carolina, VS en Bermuda tot zuidelijk Brazilië. Oost-Atlantische Oceaan: Middellandse Zee, Azoren, Madeira, de Canarische Eilanden, Kaapverdië , Indo-Pacific: Zuid-Afrika, Japan, Hawaï , Australië, Nieuw-Zeeland. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27,37,51,57,71,77,81. |
Vangsttechniek
De witte trevally wordt gevangen met de lijn. |
Gastronomie
De witte trevally is vol van smaak en is zeer geliefd in de Japanse keuken, waar deze ook wel Sima-aji wordt genoemd. Dit exemplaar heeft iets vettigs en dat maakt deze uitermate geschikt voor rauwe consumptie. |
Beschikbaarheid
Het seizoen waarin de witte trevally kuit schiet is in de maanden juli tot en met augustus. Je kunt deze het beste eten tussen september en juni. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 4.90 |
---|---|
Vet totaal | 20.70 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.78 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 258.00 |
Energie kJ | 1079.00 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Tip
Witte trevally heeft stevige, harde gesteende schubben aan de staartzijde, pas goed op als je deze vis verwerkt, je kunt je eraan verwonden. |