Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 150060_KG_KG |
Als je geen verse tonijn uit deze regio kunt krijgen, neem dan de Yellowfin tonijn uit de wateren rond Tahiti of de Albacore tonijn. |
Herkomst | Filipijnen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 71 |
De techniek die men hoofdzakelijk toepast is het vissen door gebruik van pole & line en longlline methode. Purse-seine methode hanteert men ook maar deze methode is minder duurzaam en de kans op beschadiging en gestreste tonijn is groot. |
Tonijn uit de Indonesische-Pacific wordt het meest verhandeld in Europa. Mooie tonijn is stevig, helderrood van kleur en mag geen paars-groene gloed bezitten op de filet alsje deze doorsnijdt. Tonijn kun je bakken, grillen, roken en rauw consumeren. |
Je kunt deze vis het beste eten in de periode van september tot en met april. In het voorjaar en in de zomerperiode plant deze tonijn zich voort en is de kwaliteit minder. Wanneer men de tonijn vangt in het juiste seizoen en meteen shock freezed is de kwaliteit ook in het mindere seizoen geborgd. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Energie (kJ) | 402.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 96.00 |
Vet (gram) | 1.00 |
Verzadigd vet (gram) | 0.30 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.25 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 21.50 |
Bezit de tonijn grote witte harde vlekken in de filet, dan is de vis verkregen uit de verkeerde periode. (de vis was �zwanger�). |