Tonijnfilet yellowfin V&S

Yellowfin tonijn is een makreelachtige waaronder alle tonijnachtigen behoren. Tonijn is een warmbloedige vis en bezit roodgekleurd visvlees. Yellowfin tonijn bezit een kobaltblauwe tot zwarte rugzijde met een kenmerkende lange gele buik en rugvin.

Omschrijving

Yellowfin tonijn is een makreelachtige waaronder alle tonijnachtigen behoren. Tonijn is een warmbloedige vis en bezit roodgekleurd visvlees. Yellowfin tonijn bezit een kobaltblauwe tot zwarte rugzijde met een kenmerkende lange gele buik en rugvin. Yellowfin tonijn kan een lengte van 230 cm bereiken met een gewicht van 200 kilo. De Yellowfin tonijn zwemt tot op een diepte van 250 meter, bezit veel power en kan een snelheid van 80 km per uur behalen. Yellowfin tonijn is een zeer snelgroeiende vis en kan een leeftijd van 9 jaar behalen. Het gebied, de vangsmethode en de behanding na de vangst bepalen veelal de kwaliteit van de tonijn.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 150060_KG_KG

Seizoen

YFT010

Alternatieven

Als je geen verse tonijn uit deze regio kunt krijgen, neem dan de Yellowfin tonijn uit de wateren rond Tahiti of de Albacore tonijn.

Herkomst

Herkomst Filipijnen
Vangstgebied FAO 71

Vangsttechniek

De techniek die men hoofdzakelijk toepast is het vissen door gebruik van pole & line en longlline methode. Purse-seine methode hanteert men ook maar deze methode is minder duurzaam en de kans op beschadiging en gestreste tonijn is groot.

Gastronomie

Tonijn uit de Indonesische-Pacific wordt het meest verhandeld in Europa. Mooie tonijn is stevig, helderrood van kleur en mag geen paars-groene gloed bezitten op de filet alsje deze doorsnijdt. Tonijn kun je bakken, grillen, roken en rauw consumeren.

Beschikbaarheid

Je kunt deze vis het beste eten in de periode van september tot en met april. In het voorjaar en in de zomerperiode plant deze tonijn zich voort en is de kwaliteit minder. Wanneer men de tonijn vangt in het juiste seizoen en meteen shock freezed is de kwaliteit ook in het mindere seizoen geborgd.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

tonijn en producten op basis van tonijn M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 402.00
Energie (kcal) 96.00
Vet (gram) 1.00
Verzadigd vet (gram) 0.30
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.25
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 21.50

Tip

Bezit de tonijn grote witte harde vlekken in de filet, dan is de vis verkregen uit de verkeerde periode. (de vis was �zwanger�).