Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 151081_KG_KG |
Techniek | MARINE_FISHERY |
Als je geen verse albacore tonijn kunt krijgen dan is verse yellowfin tonijn een goede optie. Zijn beiden geen optie, neem dan de ingevroren albacore. Let op, de beste kwaliteitdiepvries is op zee direct op -60°C ingevroren. |
Herkomst | Tahiti |
---|---|
Vangstgebied | FAO 71 |
De albacore uit Tahiti wordt hoofdzakelijk bevist met de pole & line (haken en lijnen). Dit is een zeer selectieve vismethode met vrijwel geen bijvangst door het gebruik van speciale C-haken. Bovendien passen de vissers in Tahiti de Ikijime toe. Dat is het direct doden na vangst door een stalen pen in de kop van de tonijn te drukken om vervolgens de vis direct in ijswater te koelen. |
De albacore heeft een matig vetgehalte, de filet is wat zachter en milder van smaak dan andere tonijnsoorten. De tonijn wordt steeds populairder en heeft zijn weg gevonden in de internationale keuken. Je kunt albacore bakken, grillen, roken, stomen, frituren en zelfs rauw eten. |
Het seizoen waarin deze albacore tonijn het beste gegeten kan worden is van maart tot en met november. Houdt er rekening mee dat na de paaiperiode de tonijn een aantal weken mager kan zijn en weer op krachten moet komen. Het is dus beter enkele weken na het paaiseizoen de tonijn weer in het menu op te nemen. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
tonijn en producten op basis van tonijn | M |
---|
Energie (kJ) | 402.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 96.00 |
Vet (gram) | 1.00 |
Verzadigd vet (gram) | 0.30 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.25 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 21.50 |
Albacore tonijn is ook verkrijgbaar onder het MSC label. Helaas betreft dit meestal een bevroren product die eenmaal na het ontdooien een bruine kleur krijgt. |