
Tarbot Spaans 2-3kg
Tarbot behoort tot de beter smakende vissoorten en is een luxe vissoort. Wilde exemplaren zijn niet het hele jaar optimaal en qua prijs zeer variabel. Dus biedt kweek de uitkomst. De tarbot is een platvis die wel 1 meter groot en 25 kg zwaar kan worden met een leeftijd van 25 jaar. De tarbot wordt steeds meer gekweekt, dat wil zeggen, onder gecontroleerde omstandigheden groot gebracht.


Omschrijving
Tarbot behoort tot de beter smakende vissoorten en is een luxe vissoort. Wilde exemplaren zijn niet het hele jaar optimaal en qua prijs zeer variabel. Dus biedt kweek de uitkomst. De tarbot is een platvis die wel 1 meter groot en 25 tot 30Kg zwaar kan worden met een leeftijd van 25 jaar. De tarbot wordt steeds meer gekweekt, dat wil zeggen, onder gecontroleerde omstandigheden groot gebracht. Gekweekte tarbot wint aan populariteit. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is deze vis goed verkrijgbaar en is de prijs het hele jaar stabiel. Gekweekte tarbot uit Spanje is vaak groter in vergelijking met de Nederlandse variant en kan meer dan 5 kg zwaar worden. Gekweekte tarbot is ook levend verkrijgbaar.
Productinformatie
EAN Code: | 112009_STUK_2500GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 112009_STUK_2500GRAM |
TECHNIEK | AQUACULTURE |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen gekweekte tarbot kunt krijgen dan is de wilde tarbot een optie, mits het seizoen het toelaat. Griet behoort ook tot de mogelijkheden. |
Herkomst
Herkomst | Spanje, Nederland |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Tarbot wordt gekweekt in gesloten bassins op het land. Voor de aanwas gebruikt men grote �moeder� exemplaren die eitjes afzetten. Deze eitjes worden opgevangen en zorgvuldig grootgebracht tot echte pootvisjes. Deze kleine visjes worden vervolgens overgezet naar andere bassins om verder te kunnen groeien. |
Gastronomie
Verreweg de meeste mensen proeven het verschil niet tussen kweek en wilde tarbot. Gekweekte tarbot kan wat gronderig smaken, is vetter en heeft een stevigere bite dan het wilde exemplaar. Gekweekte tarbot kun je bakken, grillen maar voor het beste resultaat kun je de gekweekte tarbot het beste in de oven garen of stomen. |
Beschikbaarheid
De gekweekte tarbot kun je het hele jaar consumeren. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.03 |
---|---|
Vet totaal | 2.60 |
Koolhydraten totaal | 1.30 |
Zout | 0.27 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 102.00 |
Energie kJ | 427.00 |
Eiwit totaal | 20.00 |
Certificering

Tip
Gekweekte tarbot heeft vaak een bruin/gelig gevlekte buikzijde. Verwijder altijd de donkergekleurde bovenhuid, je kunt deze niet eten. |