Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 200400_KG_KG |
Bewaaradvies | Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Een alternatief is de gekweekte tarbot of griet. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Noordzee |
Tarbot kan worden bevist met de boomkor, staandwant, flyshoot, twinrig, sumwing en pulswing. |
Tarbotten die in de Noordzee voorkomen zijn het beste van smaak en zijn ook iets vettiger. Vaak wordt deze vis vergeleken met griet, echter heeft tarbot steentjes, beter gezegd, gesteende wratjes op de rugzijde. De donkere huid van de tarbot kun je niet eten, verwijder deze. Tarbot heeft in tegenstelling tot de griet een stevige structuur. Tarbot heeft een relatief laag rendement. Houd hier rekening mee als je calculeert. Tarbot kun je stomen, bakken en grillen. |
De periode waarin de tarbot haar eitjes afzet is in de maanden april tot met juli. Koop deze vis dan niet. Het is niet alleen slecht voor de populatie maar ook het rendement van de vis is door de enorme hoeveelheid kuit laag. Je kunt tarbot het beste consumeren in de maand augustus tot en met maart. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Energie (kJ) | 425.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 101.00 |
Vet (gram) | 3.30 |
Verzadigd vet (gram) | 0.50 |
Eiwitten, dierlijk (gram) | 17.80 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.13 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 17.80 |
Als je tarbot kiest kijk dan altijd naar de witte buikzijde. Is deze rood gekleurd dan hebt je een �rode� tarbot bemachtigd. Deze zijn goedkoper en de kans is groot dat de filet roodgekleurd is door het bloed dat in de filet is ingetrokken. |