Tarbot Kweek 3-4 kg
Tarbot behoort tot de beter smakende vissoorten en is een luxe vissoort. Wilde exemplaren zijn niet het hele jaar optimaal en qua prijs zeer variabel. Dus biedt kweek de uitkomst. De tarbot is een platvis die wel 1 meter groot en 25 kg zwaar kan worden met een leeftijd van 25 jaar. De tarbot wordt steeds meer gekweekt, dat wil zeggen, onder gecontroleerde omstandigheden groot gebracht.
Alternatief
Tarbot 3-4kg
Code 112003_STUK_3-4KG | Jan van As |
€ 100,00 /STUK 3-4KG
|
|
|
Tarbot 4-6kg
Code 112004_STUK_5000GRAM | Jan van As |
€ 100,00 /STUK 5000GRAM
|
|
|
Griet 2kg+
Code 115002_STUK_2-3KG | Jan van As |
€ 100,00 /STUK 2-3KG
|
|
|
Tarbot 2-3kg
Code 112002_STUK_2-3KG | Jan van As |
€ 100,00 /STUK 2-3KG
|
|
|
Tarbot 2-3kg
Code 112002_KG_KG | Jan van As |
€ 100,00 /KG
|
|
|
Griet 2kg+
Code 115002_KG_KG | Jan van As |
€ 100,00 /KG
|
|
|
Tarbot kweek 2-3 kg
Code 112009_STUK_2500GRAM | Jan van As |
€ 100,00 /STUK 2500GRAM
|
|
|
Tarbot kweek 4-6 kg
Code 112020_STUK_5000GRAM | Jan van As |
€ 100,00 /STUK 5000GRAM
|
|
Omschrijving
Tarbot behoort tot de beter smakende vissoorten en is een luxe vissoort. Wilde exemplaren zijn niet het hele jaar optimaal en qua prijs zeer variabel. Dus biedt kweek de uitkomst. De tarbot is een platvis die wel 1 meter groot en 25 tot 30Kg zwaar kan worden met een leeftijd van 25 jaar. De tarbot wordt steeds meer gekweekt, dat wil zeggen, onder gecontroleerde omstandigheden groot gebracht. Gekweekte tarbot wint aan populariteit. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is deze vis goed verkrijgbaar en is de prijs het hele jaar stabiel. Gekweekte tarbot uit Spanje is vaak groter in vergelijking met de Nederlandse variant en kan meer dan 5 kg zwaar worden. Gekweekte tarbot is ook levend verkrijgbaar.
Productinformatie
EAN Code: | 112012_STUK_3500GRAM |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 112012_STUK_3500GRAM |
Seizoen
Alternatieven
Als je geen gekweekte tarbot kunt krijgen dan is de wilde tarbot een optie, mits het seizoen het toelaat. Griet behoort ook tot de mogelijkheden. |
Herkomst
Herkomst | Spanje, Nederland |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Tarbot wordt gekweekt in gesloten bassins op het land. Voor de aanwas gebruikt men grote ‘moeder’ exemplaren die eitjes afzetten. Deze eitjes worden opgevangen en zorgvuldig grootgebracht tot echte pootvisjes. Deze kleine visjes worden vervolgens overgezet naar andere bassins om verder te kunnen groeien. |
Gastronomie
Verreweg de meeste mensen proeven het verschil niet tussen kweek en wilde tarbot. Gekweekte tarbot kan wat gronderig smaken, is vetter en heeft een stevigere bite dan het wilde exemplaar. Gekweekte tarbot kun je bakken, grillen maar voor het beste resultaat kun je de gekweekte tarbot het beste in de oven garen of stomen. |
Beschikbaarheid
De gekweekte tarbot kun je het hele jaar consumeren. |
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan suikers | 0.00 |
---|---|
Energie kJ | 556.00 |
Eiwit totaal | 19.10 |
Energie kcal | 133.00 |
Waarvan verzadigd vet | 1.64 |
Vet totaal | 6.20 |
Zout | 0.24 |
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Tip
Gekweekte tarbot heeft vaak een bruin/gelig gevlekte buikzijde. Verwijder altijd de donkergekleurde bovenhuid, je kunt deze niet eten. |