Tara Iers nr. 3 Hervé à 48stuks

Tara Iers nr. 3 Hervé à 48stuks

De tara oester komt oorspronkelijk uit Ierland. De oester wordt gedurende een periode van drie jaar gekweekt in schoon, zuiver en planktonrijk zeewater. Na deze periode wordt deze kwalitatief hoogwaardige oester over gebracht naar de percelen van David Herve in de Marennes Oléron om te worden verwaterd.
Sustainable fish icon

Omschrijving

De tara oester komt oorspronkelijk uit Ierland. De oester wordt gedurende een periode van drie jaar gekweekt in schoon, zuiver en planktonrijk zeewater. Na deze periode wordt deze kwalitatief hoogwaardige oester overgebracht naar percelen van David Herve in de Marennes Oléron om te worden verwaterd. Doordat deze oester in de percelen van de Marennes Oléron wordt geraffineerd krijgt deze haar specifieke smaak.

Productinformatie

EAN Code: 400660_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400660_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

JPO013

Alternatieven

Als je geen tara oesters kunt krijgen kies dan de Gillardeau, royal cabanon of de umami oester.

Herkomst

Herkomst Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De tara oester wordt gekweekt en groeit op zogenaamde oesterpercelen. Als de tara van het perceel wordt geoogst en consumptie geschikt is verklaard wordt deze in de zogenaamde oesterput gestockeerd.

Gastronomie

De tara oester is een traktatie, bezit veel vlees, heeft een geheel eigen smaak. De oester is ziltig bezit een redelijk stevige bite en heeft een licht zoetje.

Beschikbaarheid

De tara oester kun je het beste consumeren in de maand september tot en met maart. Tegenwoordig is de tara oester ook in de zomermaanden verkrijgbaar omdat deze oester ook in een gemanipuleerde versie te krijgen is. Het manipuleren is het wegnemen van een gen uit het voortplantingsorgaan. De gemanipuleerde oester zet veel zaad af, het zaad groeit op tot een volwaardige oester maar plant zich niet meer voort.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 235.00
Koolhydraten totaal 4.00
Eiwit totaal 8.60
Energie kcal 56.00
Toegevoegd Zout 0.00
Vet totaal 0.67
Zout 0.10
Waarvan verzadigd vet 0.34
Toegevoegd Suiker 0.00