
Spiering
Spiering is een geliefd visje. Spiering wordt internationaal Smelt genoemd en kent meerdere soortgenoten die wereldwijd zijn verspreid. De Europese spiering komt zowel voor in zoute als in de zoete wateren.
Omschrijving
Spiering is een geliefd visje. Spiering wordt internationaal Smelt genoemd en kent meerdere soortgenoten die wereldwijd zijn verspreid. De Europese spiering komt zowel voor in zoute als in de zoete wateren. De spiering treft men aan tot op een diepte van 50m in de wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen tot aan Spanje, rond de Britse eilanden tot in onze eigen wateren. In Nederland treft men grote concentraties aan in het IJsselmeer. Spiering is een rank gevormd visje die overwegend een geel/groen gekleurd uiterlijk heeft met een zilverwitte buikzijde. Opvallend is dat zoutwater exemplaren groter worden dan de zoetwater exemplaren.
Productinformatie
EAN Code: | 181000_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 181000_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen verse spiering kunt krijgen kies dan voor de diepvries variant. Meestal is de bevroren variant klein en ideaal om te frituren. |
Herkomst
Herkomst | Noordzee, IJsselmeer |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Spiering wordt hoofdzakelijk bevist doormiddel het gebruik van de fuik. |
Gastronomie
Spiering is een smakelijk visje en is zeer betaalbaar. Kleinere exemplaren kun je in z’n geheel eten. De grote exemplaren kun je niet in zijn geheel eten. Grote spiering heeft een dikke graat en is te hard. Meestal maakt men de grote spiering schoon in filet vorm. Spiering kun je niet lang bewaren. Spiering kun je het beste frituren of bakken. |
Beschikbaarheid
Het seizoen waarin de spiering haar eitjes afzet is hoofdzakelijk in de maand maart tot en met april. Bevroren is de spiering het hele jaar door verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 0.24 |
---|---|
Vet totaal | 0.70 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 1.50 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 80.00 |
Energie kJ | 339.00 |
Eiwit totaal | 17.10 |
Tip
Verse spiering is stevig en behoort fris te ruiken naar komkommer. |