Spekbokking MSC heel gerookt

Spekbokking is een koud gerookte haringfilet en wordt bevroren aangeboden. Er is ook een variant met kop te verkrijgen.

Omschrijving

Spekbokking is een koud gerookte haringfilet en wordt bevroren aangeboden. Tegenwoordig maakt men onderscheid tussen stoombokking (warmgerookt) en spekbokking (koudgerookt). Spekbokking is zwaar gezouten haring die koud gerookt wordt.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 531010_STUK
Bewaaradvies Gekoeld bewaren. 0­°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

HER008

Alternatieven

Neem als alternatief de brado.

Herkomst

Herkomst Noordoost Atlantische Oceaan, subvangstgebied: Noordzee of Noorse zee.
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Trawlnetten

Gastronomie

Spekbokking laat zich perfect lenen voor de sandwich of verwerkt in een salade. Het vlees van de bokking kun je eten op witbrood besmeerd met roomboter. Een snuifje peper maakte de delicatesse af. Het visvlees is zacht, bijna smeerbaar. Het smaakt zilt en zoet, mild en pittig.

Beschikbaarheid

Spekbokking is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

haring en producten op basis van haring M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 849.00
Energie (kcal) 204.00
Vet 14.20
Verzadigd vet 10.60
Eiwitten, dierlijk 18.10
Suiker 0.00
Zout 3.00
Cholestoreol 0.90