Snoekbaarsfilet wild met vel geschubd uit 1-2kg

Snoekbaarsfilet wild met vel geschubd uit 1-2kg

Snoekbaars stamt uit de grote familie der baars-achtige. Baars-achtige kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen. Snoekbaars is wellicht de bekendste vissoort die in de zoete wateren voorkomt. Er zijn grof weg twee soorten die van commercieel belang zijn, de Lucioperca en de Canadencis.
Sustainable fish icon

Omschrijving

Snoekbaars stamt uit de grote familie van de baarsachtigen. Baarsachtigen kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen. Snoekbaars is wellicht de bekendste vissoort die in de zoete wateren voorkomt. Er zijn grofweg twee soorten die van commercieel belang zijn, de Lucioperca en de Canadencis. De eerste komt voor in Europa en de tweede in de Canadese wateren. Snoekbaars heeft een overwegend groen gekleurde huid met zichtbare verticale donkere belijning op haar rugzijde, haar buikzijde is wit. Snoekbaars is een echte roofvis, deze kan een lengte van 120 cm behalen met een gewicht van 18 kg en zwemt tot op een diepte van max 30m. Deze roofvis bezit een flink stel zeer scherpe tanden.

Productinformatie

EAN Code: 130041_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 130041_KG_KG
TECHNIEK INLAND_FISHERY

Seizoen

PIP003

Alternatieven

Een goed alternatief is lastig, maar kan de baars of zeebaars zijn.

Herkomst

Herkomst IJsselmeer
Vangstgebied FAO 27/5

Vangsttechniek

Snoekbaars kan worden gevangen met fuiken, staandwant en de pole&line methode.

Gastronomie

Snoekbaars kun je bakken, grillen en stomen.

Beschikbaarheid

Je kunt de snoekbaars het beste eten van juni tot en met maart. De snoekbaars zet haar eitjes af in de maand april en mei. In die periode heeft Nederland een gesloten seizoen ingesteld voor de vangst.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.00
Vet totaal 1.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.13
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 91.00
Energie kJ 382.00
Eiwit totaal 19.00

Tip

Kies snoekbaars uit het IJsselmeer als je culinaire hoogstandjes wilt neerzetten.