Snoekbaarsfilet wild 170 -220gr ds 5kg DV

Snoekbaarsfilet wild 170 -220gr ds 5kg DV

Snoekbaars stamt uit de grote familie van de baarsachtigen. Baarsachtigen kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen. Snoekbaars is wellicht de bekendste vissoort die in de zoete wateren voorkomt. Er zijn grofweg twee soorten die van commercieel belang zijn, de Lucioperca en de Canadencis.
STUK

Omschrijving

Snoekbaars stamt uit de grote familie van de baarsachtigen. Baarsachtigen kunnen zowel in zoet als in zout water voorkomen. Snoekbaars is wellicht de bekendste vissoort die in de zoete wateren voorkomt. Er zijn grofweg twee soorten die van commercieel belang zijn, de Lucioperca en de Canadencis. De eerste komt voor in Europa en de tweede in de Canadese wateren. Snoekbaars heeft een overwegend groen gekleurde huid met zichtbare verticale donkere belijning op haar rugzijde, haar buikzijde is wit. Snoekbaars is een echte roofvis, deze kan een lengte van 120 cm behalen met een gewicht van 18 kg en zwemt tot op een diepte van max 30m. Deze roofvis bezit een flink stel zeer scherpe tanden.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 200900_STUK
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

PIP001

Alternatieven

Een goed alternatief is de baars of de gekweekte snoekbaars.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Zweden, Kazakhstan, Letland, Litouwen en Polen

Vangsttechniek

Snoekbaars kan worden gevangen met fuiken, staandwant en de pole&line methode.

Gastronomie

Snoekbaars kun je bakken, grillen en stomen.

Beschikbaarheid

Deze bevroren snoekbaars is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 382.00
Energie (kcal) 91.00
Vet (gram) 1.00
Verzadigd vet (gram) 0.00
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.13
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 19.00

Tip

Deze snoekbaars komt uit Noord Europa en is beduidend donkerder van kleur.