Snoek

Snoek

Snoek is de ‘koning’ van de zoetwatervissen. Het is een grote spectaculaire roofvis die geen genade kent. De snoek kent meerdere familieleden waaronder de bekende barracuda. De snoek komt voor in alle zoetwateren van Europese wateren en leeft ook in de Noord Amerikaanse wateren tot op een diepte van 5m.

Omschrijving

Snoek is de ‘koning’ van de zoetwatervissen. Het is een grote spectaculaire roofvis die geen genade kent. De snoek kent meerdere familieleden waaronder de bekende barracuda. De snoek komt voor in alle zoetwateren van Europese wateren en leeft ook in de Noord Amerikaanse wateren tot op een diepte van 5m. De snoek kan een lengte van 150 cm behalen met een gewicht van 30 kg. Kenmerkend is haar afgeplatte kop en tevens haar grote bek, deze wordt ook wel “Eendensnavel” genoemd. Niet voor niets noemen de Fransozen haar dan ook Bec de Canard, dit omdat de onderkaak langer is dan de bovenkaak. De snoek heeft een langgerekt lijf en bezit opvallende geelkleurige stippen op haar flank. De kleur van de huid varieert van grijsbruin tot groengrijs met soms een rode gloed op haar zijde.

Productinformatie

EAN Code: 131000_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 131000_KG_KG
TECHNIEK INLAND_FISHERY

Seizoen

PKE001

Alternatieven

Een goed alternatief is snoekbaars.

Herkomst

Herkomst Inlandse wateren van Azië,Amerika,Afrika,Europa, Noord-Oostelijk deel van de Atlantische Oceaan.
Vangstgebied FAO 4,2,1,5,27

Vangsttechniek

Snoek kan worden gevangen met fuiken, staandwant en de pole&line methode.

Gastronomie

De snoek heeft een laag rendement, omdat de vis naar verhouding veel graten bezit. Vaak vind je snoek op buffetten. Snoek kun je het beste bakken, stomen of pocheren.

Beschikbaarheid

In de maanden maart tot en met juni plant deze vis zich voort en zet haar eitjes af. In deze periode mag de snoek niet worden gevangen.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.20
Vet totaal 0.80
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 82.00
Energie kJ 336.00
Eiwit totaal 18.50

Tip

Wees op je hoede met vers gevangen snoek. Steek je vinger niet in de bek want zelfs na een aantal uren op het droge kan deze vis nog flink toe happen.