Sliptong zonder vel Vd Valk ds 5kg DV

Sliptong zonder vel Vd Valk ds 5kg DV

Tong wordt verhandeld in verschillende maatvoeringen van klein naar groot. Dit exemplaar is de kleinste maat tong die gevangen mag worden.
STUK

Omschrijving

Tong wordt verhandeld in verschillende maatvoeringen van klein naar groot. Dit exemplaar is de kleinste maat tong die gevangen mag worden. Tong wordt gevangen met een sleepnet die de platvis van de bodem haalt. Deze kleine variant tong wordt ook vaak sliptong genoemd.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 200020_STUK
Bewaaradvies Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

SOL006

Alternatieven

Een goed alternatief is de grote tong, tongschar of de hondstong.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noordzee

Vangsttechniek

Sliptong wordt hoofdzakelijk gevangen met de boomkor, pulswing, sumwing en de staandwant methode.

Gastronomie

Sliptong mag dan wel een klein tongetje zijn, culinair gezien is dit visje zeer aantrekkelijk. Sliptong is beduidend goedkoper dan haar grotere broer of zusje en dat maakt dit visje zeer geliefd. Haar smaak is gelijk aan grotere exemplaren. Maar voor een portie heb je wel meerdere sliptongen nodig. Sliptong kun je drogen, roken, bakken, grillen en stomen.

Beschikbaarheid

Tong kent een goede en een slechte periode. Je kunt de tong het beste consumeren tussen juli en februari. De periode waarin de tong het meest kuitschiet is vanaf de maand maart tot en met juni. De diepvriesvariant is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Atlantische Tong M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 320.00
Energie (kcal) 76.00
Vet (gram) 1.90
Verzadigd vet (gram) 0.50
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.09
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 15.00

Tip

Sliptong kent een goede en een slechte periode. Sliptong uit de goede periode heeft een veel hoger rendement qua vlees percentage. Zo heb je dan ook minder nodig per portie.