Sliptong zonder vel vacuum / 2 stuks

Sliptong zonder vel vacuum / 2 stuks

Tong wordt verhandeld in verschillende maatvoeringen van klein naar groot. Dit exemplaar is de kleinste maat tong die gevangen mag worden. Sliptong of tong 2 heeft een maatvoering van 24 tot 27 cm met een gewicht van 120 tot 180 gram. De tong 1 is de maatvoering die hierop volgt en dus net een maatje groter is.

Omschrijving

Tong wordt verhandeld in verschillende maatvoeringen van klein naar groot. Dit exemplaar is de kleinste maat tong die gevangen mag worden. Tong wordt gevangen met een sleepnet die de platvis van de bodem haalt. De kleine variant van de tong wordt ook vaak sliptong genoemd.

Productinformatie

EAN Code: 110220_STUK_220GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 110220_STUK_220GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

SOL002

Alternatieven

Een goed alternatief is de grote tong, tongschar of de hondstong.

Herkomst

Herkomst Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Sliptong wordt hoofdzakelijk gevangen met de boomkor, pulswing, sumwing en de staandwant methode.

Gastronomie

Sliptong mag dan wel een klein tongetje zijn, culinair gezien is dit visje zeer aantrekkelijk. Sliptong is beduidend goedkoper dan haar grotere broer of zusje en dat maakt dit visje zeer geliefd. Haar smaak is gelijk aan grotere exemplaren. Maar voor een portie heb je wel meerdere sliptongen nodig. Sliptong kun je drogen, roken, bakken, grillen en stomen.

Beschikbaarheid

Tong kent een goede en een slechte periode. Je kunt de tong het beste consumeren tussen juli en februari. De periode waarin de tong het meest kuitschiet is vanaf de maand maart tot en met juni.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Atlantische Tong M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 1.90
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.23
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 76.00
Waarvan verzadigd vet 0.50
Energie kJ 320.00
Eiwit totaal 15.00

Tip

Sliptong kent een goede en een slechte periode. Sliptong uit de goede periode heeft een veel hoger rendement qua vlees percentage. Zo heb je dan ook minder nodig per portie.