Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 200010_STUK |
Bewaaradvies | Diepvriesproduct. Bewaren bij -18°C. Na ontdooien niet opnieuw invriezen. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Een goed alternatief is de grote tong, tongschar of de hondstong. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Noordzee |
Sliptong wordt hoofdzakelijk gevangen met de boomkor, pulswing, sumwing en de staandwant methode. |
Sliptong mag dan wel een klein tongetje zijn, culinair gezien is dit visje zeer aantrekkelijk. Sliptong is beduidend goedkoper dan haar grotere broer of zusje en dat maakt dit visje zeer geliefd. Haar smaak is gelijk aan grotere exemplaren. Maar voor een portie heb je wel meerdere sliptongen nodig. Sliptong kun je drogen, roken, bakken, grillen en stomen. |
Tong kent een goede en een slechte periode. Je kunt de tong het beste consumeren tussen juli en februari. De periode waarin de tong het meest kuitschiet is vanaf de maand maart tot en met juni. De diepvriesvariant is het hele jaar verkrijgbaar. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Atlantische Tong | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Energie (kJ) | 320.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 76.00 |
Vet (gram) | 1.90 |
Verzadigd vet (gram) | 0.50 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.23 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 15.00 |
Sliptong kent een goede en een slechte periode. Sliptong uit de goede periode heeft een veel hoger rendement qua vlees percentage. Zo heb je dan ook minder nodig per portie. |