Schelvis

Schelvis komt voor in de koudere wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, Engeland tot in de wateren rond IJsland. In de koude hoger gelegen wateren van de Barentszzee ter hoogte van Noorwegen treft men vaak grote exemplaren aan.

Omschrijving

Schelvis komt voor in de koudere wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, Engeland tot in de wateren rond IJsland. In de koude hoger gelegen wateren van de Barentszzee ter hoogte van Noorwegen treft men vaak grote exemplaren aan. De schelvis uit de Noorse wateren kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 16 kg, en zwemt tot op een diepte van 450 m. Schelvis is een kabeljauwachtige, en heeft een overwegend grijs gekleurde huid met een iets donkere bovenzijde, en heeft een duidelijke donkere belijning op de flank. Kenmerkend is de donkere vlek. Deze donkere vlek wordt ook wel de 'Petrus duim' genoemd.

Productinformatie

EAN Code: 124000_STUK_1000GRAM
Brand: Jan van As
Product code: 124000_STUK_1000GRAM
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Video

Seizoen

HAD001

Alternatieven

Een goed alternatief voor de schelvis is de wijting of de kabeljauw.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Barentszzee/Ijslande Zee

Vangsttechniek

De mooiste kwaliteit wordt verkregen doormiddel van het gebruik van de longline of de pole&line methode.

Beschikbaarheid

De periode waarin de schelvis haar eitjes afzet is hoofdzakelijk in de maand maart tot en met april, in deze periode is de vis mager. Je kunt deze vis het beste eten in de maand mei tot en met februari.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 469.00
Energie (kcal) 112.00
Vet (gram) 0.90
Verzadigd vet (gram) 0.30
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.25
Koolhydraten 0.00
Proteinen (gram) 19.00
Energie kJ 469.00
Eiwit totaal 19.00
Energie kcal 112.00
Waarvan verzadigd vet 3.00
Vet totaal 9.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 25.00
Koolhydraten totaal 0.00

Tip

Schelvis heeft een losse structuur. Daarom kun je het vel er het beste aan laten zitten. Dit voorkomt dat de filet uit elkaar valt.