
Sardines Italiaans
De sardine is een zeer bekend visje. Helaas kent het overgrote deel van de consument deze slechts als een conserven product. Dat is jammer, want verse sardine is een traktatie. Sardines zijn er in zeer veel soorten en maten en komen voor in alle wereldzeeën.
Omschrijving
De sardine is een zeer bekend visje. Helaas kent het overgrote deel van de consument deze slechts als een conserven product. Dat is jammer, want verse sardine is een traktatie. Sardines zijn er in zeer veel soorten en maten en komen voor in alle wereldzeeën. Dit exemplaar is de European sardine en wordt ook wel Bretonse sardine of Italiaanse sardine genoemd en komt voor ten Oosten van de Atlantische Oceaan tot in de Middellandse Zee. De sardine kan een lengte van 25 cm behalen, en zwemt tot op een diepte van 100m. De sardine is familie van de haring en heeft een blauw/groene rugzijde met een zilverkleurige buikzijde.
Productinformatie
EAN Code: | 181001_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 181001_KG_KG |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen Italiaanse sardine kunt krijgen kies voor dan de Bretonse sardine. |
Herkomst
Herkomst | Noordoost-Atlantische Oceaan en Noordzee, zuidwaarts naar Bay de Gorée, Senegal. Middellandse Zee (gebruikelijk in het westelijke deel en in de Adriatische Zee, de Zee van Marmara en de Zwarte Zee. |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37 |
Vangsttechniek
De sardine wordt gevangen door het gebruik van de pelagische trawl of door gebruik van de purse seine methode. |
Gastronomie
De Italiaanse sardine kun je het beste bakken of grillen. |
Beschikbaarheid
Het seizoen waarin de Italiaanse sardine zich voortplant is zeer variabel en afhankelijk waar deze zich bevindt. Als je optimaal wilt genieten van deze vis is het raadzaam om de sardine in de periode van maart tot juni of van september tot december te eten. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan verzadigd vet | 2.60 |
---|---|
Vet totaal | 4.84 |
Koolhydraten totaal | 0.00 |
Zout | 0.26 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Energie kcal | 131.00 |
Energie kJ | 548.00 |
Eiwit totaal | 20.35 |
Tip
De Italiaanse sardine kun je in z�n geheel, dus met kop en staart, eten. |