Royale cabanon Hervé nr 3 mand 24st

Het gebied van de Marennes, in de Charentes Maritimes, ten zuiden van het Bretonse schiereiland, is het bolwerk van de oesterteelt. Het is een zeer uitgebreid gebied waar gigantisch veel oesters worden geraffineerd, zo ook de speciale de claire.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Het gebied van de Marennes, in de Charentes Maritimes, ten zuiden van het Bretoense schiereiland, is een bolwerk van de oesterteelt. Het is een zeer uitgebreid gebied waar gigantisch veel oesters worden geraffineerd, zo ook de spéciale de claire. Deze oester is hoger geclassificeerd dan de fines de claire. Naast de gebruikelijke handelingen van de kweker verblijft de spéciale de claire langer in de natuurlijke oesterputten ook wel ‘claires’ dan de meeste van haar voorgangers.

Productinformatie

EAN Code: 400803_MAND
Brand: Jan van As
Product code: 400803_MAND

Seizoen

JPO001

Alternatieven

Een goed alternatief is de pousse de claire, fine claire of de fine de claire verte.

Herkomst

Herkomst Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De special de claire verblijft tussen twee en vier maanden in de natuurlijke oesterputten ook wel (Claire) genoemd bij een oesterdichtheid van 10 stuks per vierkante meter.

Gastronomie

De speciale de claire is vlezig, stevig en het vlees is ivoor van kleur met een uitgesproken lange nasmaak.

Beschikbaarheid

De oester special de claire kunnen het hele jaar gegeten worden, maar de beste periode is van september tot maart.

Voedingswaarden per 100 gram

Koolhydraten totaal 4.00
Zout 1.17
Toegevoegd Suiker 0.00
Waarvan suikers 0.00
Vet totaal 0.80
Toegevoegd Zout 0.00
Energie kcal 57.00
Eiwit totaal 8.60
Eiwit dierlijk 86.00
Energie kJ 239.00
Waarvan verzadigd vet 0.10

Certificering

Nee
Nee
Nee
Nee

Tip

Let altijd op de THT op de verpakking. De houdbaarheid is meestal 8 dagen na de dag van verpakken.