Royale cabanon Hervé nr. 3 à 48stuks

De royal cabonon is een vlezige oester die zich kenmerkt door een zoete smaak en een prominente nasmaak. Deze oester is afkomstig van David Herve die een heel scala aan mooie oesters produceert. Met deze oester heeft David Herve wereldfaam verworven.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

De royal cabonon is een vlezige oester die zich kenmerkt door een zoete smaak en een prominente nasmaak. Deze oester is afkomstig van David Herve die een heel scala aan mooie oesters produceert. Met deze oester heeft David Herve wereldfaam verworven. Ondanks zijn grote naamsbekendheid blijft hij deze oesters kweken op kleine schaal. Deze van oorsprong Ierse wilde oester groeit op in de zeer fraai gelegen oesterpercelen die zijn gevestigd in de Charente Maritime, het gebied dat zich uitstrekt van Bordeaux tot aan Marans.

Productinformatie

EAN Code: 400800_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400800_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

JPO011

Alternatieven

Een goed alternatief is de gillardeau of platte oester.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Frankrijk

Vangsttechniek

De royal cabanon oesters groeien op in claires. In de claires hebben de oesters veel ruimte.. (een vierkante meter per 2 stuks). Na 6-8 maanden worden ze verhandeld. Doordat het kweken van deze oesters arbeidsintensiever is dan andere oesters, is de royal cabanon ook aanzienlijk duurder. Dit is dan ook terug te proeven in de smaak van de oester.

Gastronomie

De royal cabonon is een vlezige oester die zich kenmerkt door een zoete en een prominente nasmaak.

Beschikbaarheid

Ondanks dat je de royale cabanon oester (en alle andere triploïde oesters) het hele jaar kunt consumeren, is de beste periode van september tot april. Alle gekweekte oesters bezitten een groene duurzaamheidsstatus.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Weekdieren en producten op basis van weekdieren M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.00
Energie kJ 239.00
Energie kcal 57.00
Waarvan verzadigd vet 0.10
Vet totaal 0.80
Toegevoegd Zout 0.00
Toegevoegd Suiker 0.00
Zout 1.17
Koolhydraten totaal 4.00
Eiwit dierlijk 86.00
Eiwit totaal 8.60

Tip

Als de oester openstaat en niet meer sluit, dan moet je deze weggooien. Oesters moeten fris en ziltig te ruiken. Tik op de ongeopende oester om te horen of er vocht zit, bij holle klank zit er geen vocht in, bij een doffe klank wel. Bewaar de oester altijd met de bolle kant naar beneden, dat voorkomt vochtuittreding.