Rolmops emmer a 20st

Rolmops is een opgerolde zure haringfilet. De haringfilet wordt voorzien van uien en augurk. Het geheel wordt opgerold en vastgezet met een prikker en ingelgd in een melange van kruiden. De haring vormt de basis voor het vervaardigen van de rolmops en is een afgeleide van de zure haring. Rolmopsen worden gemaakt van haring die na juni gevangen is. Deze zijn, nadat de haring hom of kuit geschoten heeft, te mager om nog te worden verkocht als Hollandse Nieuwe.

Omschrijving

Rolmops is een zure haringfilet die is opgerold. De haringfilet wordt voorzien van uien en augurk. Het geheel wordt opgerold en vastgezet met een prikker en ingelgd in een melange van kruiden. De haring vormt de basis voor het vervaardigen van de rolmops en is een afgeleide van de zure haring. Rolmopsen worden gemaakt van haring die na juni gevangen is. Deze zijn, nadat de haring hom of kuit geschoten heeft, te mager om nog te worden verkocht als Hollandse Nieuwe. Haring is een veelzijdig visje en wordt veel gegeten. De haring is een zilverkleurig visje en bezit een donkerblauw/groene rugzijde. Afhankelijk van het seizoen wordt de verse haring meestal aan boord ingevroren voor het vervaardigen van de zoute haring of de eventuele verse aanvoer dient te worden ingelegd in azijn.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 300030_STUK

Seizoen

HER003

Alternatieven

Als je geen rolmops kunt krijgen kies dan de zure haring en vervaardig de rolmops zelf.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noord-Oosten Atlantische Oceaan

Vangsttechniek

Er wordt gebruik gemaakt van trawlnetten.

Gastronomie

De rolmops kan direct vanuit het zuur gegeten worden.

Beschikbaarheid

Zure haring wordt geproduceerd en gevangen nadat de vangst en productie voor de zoute haring is gepasseerd. Haringen die het beste geschikt zijn voor het vervaardigen van de zure haring worden gevangen in de maand augustus tot en met november. Rolmops is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Mosterd en producten op basis van mosterd M
Vis en producten op basis van vis M
Selderij en producten op basis van selderij M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 872.00
Energie (kcal) 208.00
Vet (gram) 16.00
Verzadigd vet (gram) 4.40
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 2.00
Cholestoreol (gram) 0.50
Proteinen (gram) 16.00

Tip

De rolmops kun je lang bewaren. Zorg er wel voor dat de rolmops altijd afgesloten is en zich onder het zuur bevindt, anders droogt deze uit. Let op dat het azijn helder is. Als deze zeer troebel is dat heeft deze haar langste tijd gehad.