
Rolmops emmer a 13st
Rolmops is een opgerolde zure haringfilet. De haringfilet wordt voorzien van uien en augurk. Het geheel wordt opgerold en vastgezet met een prikker en ingelgd in een melange van kruiden. De haring vormt de basis voor het vervaardigen van de rolmops en is een afgeleide van de zure haring. Rolmopsen worden gemaakt van haring die na juni gevangen is. Deze zijn, nadat de haring hom of kuit geschoten heeft, te mager om nog te worden verkocht als Hollandse Nieuwe.


Omschrijving
Rolmops is een zure haringfilet die is opgerold. De haringfilet wordt voorzien van uien en augurk. Het geheel wordt opgerold en vastgezet met een prikker en ingelgd in een melange van kruiden. De haring vormt de basis voor het vervaardigen van de rolmops en is een afgeleide van de zure haring. Rolmopsen worden gemaakt van haring die na juni gevangen is. Deze zijn, nadat de haring hom of kuit geschoten heeft, te mager om nog te worden verkocht als Hollandse Nieuwe. Haring is een veelzijdig visje en wordt veel gegeten. De haring is een zilverkleurig visje en bezit een donkerblauw/groene rugzijde. Afhankelijk van het seizoen wordt de verse haring meestal aan boord ingevroren voor het vervaardigen van de zoute haring of de eventuele verse aanvoer dient te worden ingelegd in azijn.
Productinformatie
EAN Code: | 300030_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 300030_STUK |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen rolmops kunt krijgen kies dan de zure haring en vervaardig de rolmops zelf. |
Herkomst
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Noord-Oosten Atlantische Oceaan |
Vangsttechniek
Er wordt gebruik gemaakt van trawlnetten. |
Gastronomie
De rolmops kan direct vanuit het zuur gegeten worden. |
Beschikbaarheid
Zure haring wordt geproduceerd en gevangen nadat de vangst en productie voor de zoute haring is gepasseerd. Haringen die het beste geschikt zijn voor het vervaardigen van de zure haring worden gevangen in de maand augustus tot en met november. Rolmops is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Selderij en producten op basis van selderij | M |
---|---|
Mosterd en producten op basis van mosterd | M |
Vis en producten op basis van vis | M |
Voedingswaarden per 100 gram
Energie (kJ) | 872.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 208.00 |
Vet (gram) | 16.00 |
Verzadigd vet (gram) | 4.40 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 2.00 |
Koolhydraten | 0.50 |
Proteinen (gram) | 16.00 |
Energie kJ | 872.00 |
Waarvan suikers | 0.00 |
Zout | 2.00 |
Koolhydraten totaal | 5.00 |
Eiwit totaal | 16.00 |
Energie kcal | 208.00 |
Waarvan verzadigd vet | 44.00 |
Vet totaal | 16.00 |
Tip
De rolmops kun je lang bewaren. Zorg er wel voor dat de rolmops altijd afgesloten is en zich onder het zuur bevindt, anders droogt deze uit. Let op dat het azijn helder is. Als deze zeer troebel is dat heeft deze haar langste tijd gehad. |