Red Crabmeat poten en schoudervlees block 1 Lbs DV

Red Crabmeat poten en schoudervlees block 1 Lbs DV

Wit bevroren poten en schoudervlees van de red crab (Chaceon quinquedens), ook wel bekend onder de naam Atlantic red deepsea crab. 2,5 lb komt overeen met 1,365 kg. Ook leverbaar in 1 lb, komt overeen met 0,45 kg.

Omschrijving

De Chaceon quinquedens is ook bekend onder de naam Atlantic deepsea Red Crab, dat is ook niet verwonderlijk als je tot op een diepte van 2234 meter te vinden bent. De Red Crab is een geleedpotige, wat betekent dat de poten direct aan het lichaam verbonden zijn. Deze krab houdt van modderachtige bodems. Het zijn de vrouwtjes die overheersen in diepten van 450-700 meter, terwijl mannetjes overheersen op grotere diepten. De krabben in dieper water zijn meestal kleiner dan krabben in ondiep water.

Productinformatie

EAN Code: 230155_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 230155_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

RCQ003

Alternatieven

Een mooi alternatief is de spinkrab of de kingkrab.

Herkomst

Vangstgebied FAO 21.
Herkomst Westelijk deel van de Atlantische Oceaan: van Emerald Bank, Nova Scotia, Canada, en de golf van Maine naar de Mid-Atlantische Bocht en de Golf van Mexico.

Vangsttechniek

Er worden hoofdzakelijk korven gebruikt voor de vangst.

Gastronomie

Het vlees is heel geschikt voor het verwerken in een California sushirol of een salade. Het krabvlees heeft een royale en volle smaak en een zoetje.

Beschikbaarheid

Het vlees is bevroren en daardoor altijd verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Crab en producten op basis van Crab M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 345.00
Energie (kcal) 80.00
Vet (gram) 1.00
Verzadigd vet (gram) 0.40
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.30
Koolhydraten 1.00
Proteinen (gram) 20.00
Energie kJ 345.00
Energie kcal 80.00
Waarvan verzadigd vet 4.00
Vet totaal 1.00
Waarvan suikers 0.00
Zout 3.00
Koolhydraten totaal 1.00
Eiwit totaal 20.00

Tip

Neem voor het ontdooiproces de tijd. Ontdooi het vlees op een doek, liefst in de koelkast.