Palingfilet gerookt breed 500g

Palingfilet gerookt breed 500g

Nadat de levende paling is gedood, wordt deze gestript, traditioneel gezouten, gerookt, handmatig gefileerd en als laatste verpakt en gevacumeerd.

Omschrijving

Nadat de levende paling is gedood, wordt deze gestript, traditioneel gezouten, gerookt, handmatig gefileerd en als laatste verpakt en gevacumeerd. De paling ( ook wel aal genoemd) is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis. Deze bruin tot grijsachtig gekleurde vis heeft een zeer langwerpig lichaam dat meer dan een meter lang kan worden. Door de karakteristieke lichaamsbouw, lage rugkam en nauwelijks zichtbare schubben, is deze gemakkelijk van andere vissen te onderscheiden. Paling komt voor in grote delen van Europa en noordelijk Afrika en is een bewoner van wateren met modderbodems. Overdag wordt er geschuild en 's nachts gejaagd op kleine ongewervelde waterdieren zoals waterpissebedden en aasgarnalen. De meeste palingen bereiken tussen vijf en vijftien jaar verblijf in het zoete water het schieraalstadium en trekken dan terug naar de paaigronden. De paling is een zogenaamde katadrome vis die opgroeit in zoet of brak water en zich op grote diepte voortplant in de Sargassozee. De larven trekken, geholpen door de Golfstroom naar Europa.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 500020_STUK
Bewaaradvies Gekoeld bewaren. 0­°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

EEL004

Alternatieven

Mocht je geen filet kunnen krijgen, neem dan de hele gerookte paling en snijd deze zelf uit. Dit vereist overigens wel fileer ervaring.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Nederland

Vangsttechniek

Gekweekt

Gastronomie

De gerookte paling is een traktatie. Laat de paling voor je deze gaat eten, eerst op kamertemperatuur komen.

Beschikbaarheid

Dit betreft een gekweekt en gerookt product en is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 1400.00
Energie (kcal) 335.00
Vet 30.00
Verzadigd vet 7.86
Suiker 0.00
Zout 1.20
Cholestoreol 0.00
Proteinen 18.00