
Organic Chinook zalm 4-5 kg
In het hoge noorden van Canada en Alaska komen 5 soorten wilde zalm voor. De King zalm is er een van. De King zalm wordt ook wel Chinook genoemd. De benaming zegt het al, de King zalm is een indrukwekkend exemplaar welke de grootste zalmachtige is uit Alaska.


Omschrijving
In het hoge noorden van Canada en Alaska komen 5 soorten wilde zalm voor. De King zalm is er een van. De King zalm wordt ook wel Chinook genoemd. De benaming zegt het al, de King zalm is een indrukwekkend exemplaar welke de grootste zalmachtige is uit Alaska. Tegelijk is hij ook de minst voorkomende soort. De King zalm kan 150cm worden en 60kg wegen. De King zalm komt voor van Alaska tot Californië en zwemt in zee op een diepte van 250 meter. Zijn kleur is overwegend zilvergroen, met op de kop en rug een blauwe gloed. De buik is zilverkleurig. Wanneer de paaitijd nadert, kleurt deze vis in zijn geheel olijfgroen met een rood/paarse gloed. Het is goed om te weten dat deze zalm gevangen wordt als deze zich nog op zee bevindt. De King zalm wordt momenteel ook gekweekt in Canada.
Productinformatie
EAN Code: | 142005_KG_KG |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 142005_KG_KG |
Seizoen

Alternatieven
Neem de Coho, Red Sockeye of de ASC Noorse zalm. |
Herkomst
Herkomst | Canada |
---|---|
Vangstgebied | FAO 21, Noordwestelijk deel Atlantische Oceaan. |
Vangsttechniek
Kooien op zee. |
Gastronomie
Zalm kun je grillen, bakken, stomen, roken en als de zalm heel vers is zelfs rauw eten. |
Beschikbaarheid
Is het hele jaar verkrijgbaar. |
Voedingswaarden per 100 gram
Zout | 6.00 |
---|---|
Waarvan suikers | Yes |
Waarvan suikers | Yes |
Waarvan verzadigd vet | Yes |
Vet totaal | 20.00 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Koolhydraten totaal | Yes |
Koolhydraten totaal | Yes |
Energie kJ | 920.00 |
Energie kcal | 220.00 |
Certificering
Nee | |
Nee | |
Nee | |
Nee |
Tip
De kieuwen van de zalm moeten knalrood en slijmerig zijn maar, als de zalm geschubd is, dan kunnen de kieuwen grijs van kleur zijn, dit komt omdat het water met kracht door de kieuwen wordt gespoten. De zalm behoudt zijn kwaliteit. |