Octopus tentakels pak 500gr dievries

Octopus tentakels pak 500gr dievries

Bevroren en gekookte tentakels van de octopus. Eenmaal ontdooit zijn deze tentakels te omschrijven als super mals en direct gebruiksklaar.

Omschrijving

Bevroren en gekookte tentakels van de octopus. Eenmaal ontdooit zijn deze tentakels te omschrijven als super mals en direct gebruiksklaar. De octopus heeft 2 rijen kenmerkende zuignappen op de tentakels waarmee deze zich kan voortbewegen, maar met deze zuignappen kan de octopus ook proeven en bepalen of iets eetbaar is of niet. De kleur van de octopus kan sterk variëren, meestal is deze bruinrood gekleurd.

Productinformatie

EAN Code: 210606_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 210606_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

OCT003

Alternatieven

Als je geen octopus kunt krijgen, kies dan moscardini, sepia of de gewone inktvis.

Herkomst

Herkomst Middelandse Zee.
Vangstgebied FAO 34

Vangsttechniek

De vangst van de octopus gebeurt op een opmerkelijke manier, namelijk door middel van potten die aan een lijn zijn bevestigd. De octopus zoekt voor de nacht altijd beschutting in holen en spleten in koraalriffen. Het te water laten zakken van bloempotten zorgt ervoor dat de octopus erin kruipt, het is dus alleen een kwestie van de lijn met pot binnen halen. Deze vangst vindt meestal 's nachts plaats.

Gastronomie

De gekookte octopus tentakels zijn super mals en perfect te gebruiken in een salade. Haal ze uit de verpakking, breek het ijs eraf, even laten liggen. Snijd de tentakels in de gewenste dikte af, zo ontdooit het nog sneller. Nu is het gebruiksklaar.

Beschikbaarheid

Bevroren octopus tentakels zijn het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 366.00
Energie (kcal) 86.00
Vet (gram) 0.90
Verzadigd vet (gram) 0.50
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.96
Cholestoreol (gram) 0.50
Proteinen (gram) 19.00

Tip

De gekookte octopus tentakels zijn paars van kleur.