MSC Solt Hollandse garnalen CV 500 gr

De Hollandse garnaal kent verschillende benamingen zoals grijze garnaal of Noordzee garnaal. Internationaal wordt deze garnaal Grey Shrimp genoemd. De garnaal komt hoofdzakelijk voor in de ondiepe kustwateren van West–Europa. De Hollandse garnaal wordt aangeboden in zowel ongepelde als gepelde vorm.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

De Hollandse garnaal kent verschillende benamingen zoals grijze garnaal of Noordzee garnaal. Internationaal wordt deze garnaal Grey Shrimp genoemd en komt hoofdzakelijk voor in de ondiepe kust wateren van West–Europa. Langs de Nederlandse kustwateren, om specifiek te zijn de Waddenzee en in de Zeeuwse wateren, leven de garnalen op zand en slikbodems. De Hollandse garnaal is een snelgroeiend exemplaar en is in 4 tot 5 maanden vanaf larf tot volgroeide garnaal geschikt voor consumptie. De Hollandse garnaal kan max een lengte van 9 cm behalen en een leeftijd van 3 jaar. Uiterlijk is de Hollandse garnaal deels doorzichtig en lichtgrijs, lichtbruin van kleur. Omdat de Hollandse garnaal snel bederft, wordt deze direct na de vangst aan boord gekookt. De garnaal kleurt dan rood/bruin.

Productinformatie

EAN Code: 411010_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 411010_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CSH001

Alternatieven

Steurgarnaal is een goed alternatief.

Herkomst

Herkomst Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De Hollandse garnaal kan worden bevist met een lichtere variant van de boomkor techniek. Tegenwoordig wordt experimenteel gevist met de puls en sumwing methode.

Gastronomie

De Hollandse garnaal is van nature zilt en zoetig. De Hollandse garnaal kan direct geconsumeerd worden en is bijvoorbeeld ideaal voor een smakelijke cocktail.

Beschikbaarheid

De Hollandse garnaal is het hele jaar verkrijgbaar en is niet seizoensgebonden. De periode waarin deze garnaal haar eitjes afzet is afhankelijk waar deze garnaal zich bevindt. De Hollandse garnaal kan haar eitjes afzetten van februari tot en met september. De garnaal is het kleinst in de 'koudste' periode van het jaar, ze trekken zich dan ook verder terug in de zee.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

garnaal en producten op basis van garnaal M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.40
Vet totaal 1.60
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 1.50
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 94.00
Energie kJ 397.00
Eiwit totaal 20.00

Certificering

Ja

Tip

Het gebruik van conserveringsmiddel heeft sterke invloed op de smaak. Let op de verpakking en kijk naar de gebruikte middelen. Aan te raden is de Hollandse garnaal niet in te vriezen, dat beïnvloedt de kwaliteit en smaak.