Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 120047_KG_KG |
Bewaaradvies | Gekoeld bewaren. 0°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Skrei is slechts een korte periode verkrijgbaar. Is deze niet verkrijgbaar dan zou je denken om een andere kabeljauw te kiezen. Helaas zijn alle andere kabeljauwen slecht in die periode. Je kunt beter een totaal andere soort kiezen of kiezen voor de gekweekte kabeljauw. |
Herkomst | Lofoten |
---|---|
Vangstgebied | FAO 37 |
Skrei wordt met de lijn, longline en met de gillnet methode bevist. Om skrei te mogen vangen moet men een vergunning bezitten en men mag pas gaan vissen vanaf 6 uur in de morgen tot 6 uur in de avond. Het toezicht hierop is zeer streng. Aan de vergunning is een quotum gekoppeld, dat is het maximale aantal kilo’s wat een visser mag vangen. Dat is een juiste beslissing die de Noren hebben genomen, zo stelt men de visvangst op langere termijn zeker. |
De skrei is een kabeljauw en smaakt geweldig. Kenmerkend is het visvlees van de skrei, deze is spierwit van kleur, heeft een mooie bite en de filet is stevig te noemen. |
Skrei komt eenmaal per jaar, met grote getale trekkend vanuit de Barendszzee naar de noordpoolcirkel, naar de iets warmere wateren van de Lofoten om haar eitjes af te zetten. Deze cyclus vindt meestal in januari plaats. Skrei is gewoonlijk verkrijgbaar vanaf het einde van de maand januari tot eind maart. Dit is echter geen vast gegeven, Noorse experts bekijken eerst de bestanden en hoe de trek van de vis verloopt. Vandaar dat het seizoen weleens kan verschillen. Aan het einde van het paaiseizoen trekt de skrei weer terug naar de Barentszzee. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
kabeljauw en producten op basis van kabeljauw | M |
---|
Energie (kJ) | 344.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 82.00 |
Vet (gram) | 0.67 |
Verzadigd vet (gram) | 0.13 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.14 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 17.81 |
De skrei laat zich uitstekend lenen voor vele culinaire bereidingen, serveer de skrei bevoorbeeld eens met bietengort, gambas en saffraansaus. |