MSC Schelvisfilet zonder vel en graat

Schelvis komt voor in de koudere wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, Engeland tot in de wateren rond IJsland. In de koude hoger gelegen wateren van de Barentszzee ter hoogte van Noorwegen treft men vaak grote exemplaren aan.

Omschrijving

Schelvis komt voor in de koudere wateren van de Atlantische Oceaan van Noorwegen, Engeland tot in de wateren rond IJsland. In de koude hoger gelegen wateren van de Barentszzee ter hoogte van Noorwegen treft men vaak grote exemplaren aan. De schelvis uit de Noorse wateren kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 16 kg, en zwemt tot op een diepte van 450 m. Schelvis is een kabeljauwachtige, en heeft een overwegend grijs gekleurde huid met een iets donkere bovenzijde, en heeft een duidelijke donkere belijning op de flank. Kenmerkend is de donkere vlek. Deze donkere vlek wordt ook wel de 'Petrus duim' genoemd. Deze schelvis is MSC gecertificeerd.

Productinformatie

EAN Code: 124155_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 124155_KG_KG

Seizoen

HAD002

Alternatieven

Een goed alternatief voor de schelvis is de wijting of de kabeljauw.

Herkomst

Herkomst Noorse Zee
Vangstgebied FAO 27.2a Noorse Zee

Vangsttechniek

De mooiste kwaliteit wordt verkregen doormiddel van het gebruik van handlijnen en hengelsnoeren (met de hand bediend) of met Deense zegens of met Gecombineerde kieuwnetten en schakels

Gastronomie

Schelvis behoort tot de best smakende vissen ter wereld. De smaak is sterker dan de kabeljauw.

Beschikbaarheid

De periode waarin de schelvis haar eitjes afzet is hoofdzakelijk in de maand maart tot en met april, in deze periode is de vis mager. Je kunt deze vis het best consumeren in de maand mei tot en met februari.

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan suikers 0.00
Waarvan verzadigd vet 0.00
Energie kcal 68.00
Eiwit totaal 16.20
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.20
Vet totaal 0.20
Energie kJ 290.00

Certificering

Ja

Tip

Schelvis heeft een losse structuur. Daarom kun je het vel er het beste aan laten zitten. Dit voorkomt dat de filet uit elkaar valt.