MSC Roodbaarsfilet met vel 100-200gr doos 5kg DV

Roodbaars heeft een grote familie en behoort tot de orde van de schorpioenvissen, waaronder ook de rascasse valt. De familie van de roodbaars kent meerdere soorten die allen een sterke gelijkenis hebben maar wel sterk van kleur kunnen variëren.

Omschrijving

Roodbaars heeft een grote familie en behoort tot de orde van de schorpioenvissen, waaronder ook de rascasse valt. De familie van de roodbaars kent meerdere soorten die allen een sterke gelijkenis hebben maar wel sterk in kleur kunnen variëren. Opvallend aan deze soort zijn de grote ogen en de stekels op de kop. Roodbaars kan een lengte van 100 cm behalen met een gewicht van 15 kg, en leeft tot op een diepte van 1000 m. Roodbaars wordt soms gevangen op grote dieptes, eenmaal naar bovengehaald gaan de ogen iets uitpuilen door het drukverschil.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 211016_STUK
Techniek MARINE_FISHERY

Seizoen

RED002

Alternatieven

Bevroren red snapper filet is een goede vervanger.

Herkomst

Herkomst IJslandse Zee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Roodbaars kan op verschillende methodes worden bevist. De longline methode heeft de voorkeur. IJslanders gebruiken een lijn van 4 km waaraan korte zijlijnen zijn bevestigd. De gevangen vis komt ��n voor ��n aan boord. Een andere methode is de flyshoot.

Gastronomie

Roodbaars heeft een redelijk stevige structuur. De kleur van de filet is cr�me-achtig. De roodbaars heeft een neutrale smaak. Opvallend is dat grote exemplaren veel beter smaken dan kleine roodbaars. Je kunt grote rugstukken van 1 kg krijgen uit de wateren van IJsland, deze zijn zeer smaakvol.

Beschikbaarheid

Bevroren roodbaars is het hele jaar door verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 462.00
Energie (kcal) 110.00
Vet (gram) 3.90
Verzadigd vet (gram) 0.70
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.28
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 18.70

Tip

IJslandse roodbaars is verkrijgbaar onder het MSC label. Zeer verse roodbaars laat zich lastig schubben en bezit stevige stekels op de kop en op de rug.