MSC Nieuwe maatjesharing handschoon pak 10stuks

Haring is wellicht de meest bekende en meest geconsumeerde vissoort die voorkomt in onze wateren. De haring komt voor in de wateren van de Noord Atlantische Oceaan van Alaska, Canada tot aan Noorwegen en bij ons in de wateren van de Noordzee. De 'verse' haring wordt aangeboden in bevroren of ontdooide emmers of in verpakkingen van 10 stuks. Je kunt daarnaast de 'verse' handschoongemaakte haring ook per stuk bestellen. Zie 'tip' over verse en bevroren haringen.

Omschrijving

Haring is wellicht de meest bekende en meest geconsumeerde vissoort die voorkomt in onze wateren. De haring komt voor in de wateren van de Noord-Atlantische Oceaan van Alaska, Canada tot aan Noorwegen en bij ons in de wateren van de Noordzee. Haring kan een lengte van 45cm behalen met een gewicht van 1kg. De haring leeft in grote scholen tot op een diepte van ruim 300m. De haring is een zilverkleurig visje en bezit een donkerblauw/groene rugzijde. Afhankelijk van het seizoen wordt de verse haring meestal aan boord ingevroren voor het vervaardigen van de nieuwe haring, door het invriezen wordt de eventuele haringworm die aanwezig kan zijn gedood.

Productinformatie

EAN Code: 300320_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 300320_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

HER001

Alternatieven

Er is geen alternatief voor haring.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Centraal Noordzee

Vangsttechniek

De haring wordt gevangen door gebruik van de pelagische trawltechniek, sleepnetten en ringszegen.

Gastronomie

Haring is een veelzijdig visje en geniet de grootste bekendheid als nieuwe haring of Hollandse nieuwe. Er zijn echter meer varianten zoals rolmops, bakbokking, harde bokking, spekbokking, zure haring, haringsalade, panharing in zuur, brado en zelfs de eitjes van de haring worden gebruikt voor gerechten.

Beschikbaarheid

Haring zet hoofdzakelijk haar eitjes af in het najaar van augustus tot en met november. Haring is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

haring en producten op basis van haring M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 856.00
Energie (kcal) 206.00
Vet (gram) 15.00
Verzadigd vet (gram) 3.00
Suiker (gram) 0.10
Zout (gram) 1.70
Koolhydraten 0.20
Proteinen (gram) 17.40
Energie kJ 856.00
Eiwit totaal 174.00
Energie kcal 206.00
Waarvan verzadigd vet 3.00
Vet totaal 15.00
Waarvan suikers 1.00
Zout 17.00
Koolhydraten totaal 2.00

Tip

Een 'nieuwe' haring heeft een rode kleur op de filet (graatkant). Alle 'verse' haringen moeten verplicht worden diepgevroren op -60 graden. Op deze manier dood men de haringworm die er in kan zitten.