MSC Kreeft UHP heel 570-640gr doos 4,54kg

UHP staat voor Ultra High Pressure wat bereikt wordt door een machine die onder hoge druk levende kreeften verwerkt. Deze UHP kreeften worden heel en rauw aangeboden.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

UHP staat voor Ultra High Pressure. Deze machine verwerkt kreeften onder een hoge druk. Deze UHP kreeften worden heel en rauw aangeboden in de navolgende maatvoeringen; 425-510 gr, 510-560 gr, 570-640 gr en worden uitsluitend verkocht in dozen van 4,54 kg. De UHP kreeften vallen 100% in het Vis en seizoen programma en zijn MSC gecertificeerd. Na de vangst verblijft de kreeft in een bassin met koud zeewater voor 24 uur, de kreeft wordt in deze periode gezuiverd en valt in een winterslaap. Na 24 uur gaat de kreeft in de UHP machine en wordt de druk heel langzaam opgevoerd naar 3000 bar. De kreeft wordt zo op een diervriendelijke manier gedood. De druk zorgt ervoor dat het vlees los komt van de schaal en makkelijk eruit te halen is.

Productinformatie

EAN Code: 230333_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 230333_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

LBC004

Alternatieven

Een goed alterntief is de Canadese kreeft.

Herkomst

Herkomst Noord-westen van de Atlantische Oceaan.
Vangstgebied FAO 21.

Vangsttechniek

De kreeften worden met korven gevangen.

Gastronomie

Je kunt de kreeften bereiden in de combisteamer of bakken in de pan.

Beschikbaarheid

De UHP kreeften zijn het hele jaar door te verkrijgen.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Kreeft en producten van Kreeft M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 2.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 0.30
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 82.00
Waarvan verzadigd vet 0.40
Energie kJ 345.00
Eiwit totaal 16.00

Certificering

Ja

Tip

De UHP kreeft heeft veel voordelen, het product is 100% naturel zonder toevoegingen. De textuur, smaak en sappigheid zijn gelijk aan de levende kreeft. De kreeft wordt geproduceerd tijdens de beste vangstperiode waardoor kwaliteit en rendement niet hoger kunnen zijn. Er is 100% vlees opbrengst vanuit de kreeft, niets van het vlees blijft achter. Geen uitval of derving, besparing van energie en tijdwinst, dus kostenbesparend.