MSC Kreeft Canner UHP heel 300-450 gr doos 4,54kg

UHP staat voor Ultra High Pressure wat bereikt wordt door een machine die onder hoge druk levende kreeften verwerkt. Canner kreeften zijn kleine kreeften (rauw) tussen de 300 en 450 gr.

Omschrijving

UHP staat voor Ultra High Pressure wat bereikt wordt door een machine die onder hoge druk levende kreeften verwerkt. De rauwe UHP kreeft wordt in tweeën gedeeld. Na de vangst verblijft de kreeft voor 24 uur in een bassin met koud zeewater, de kreeft wordt in deze periode gezuiverd en valt in een winterslaap. Na 24 uur gaat de kreeft in de UHP machine en wordt de druk heel langzaam opgevoerd naar 3000 bar. De kreeft wordt zo op een diervriendelijke manier gedoodt. De druk zorgt ervoor dat het vlees los komt van de schaal en makkelijk eruit te halen is. LET OP, het is en blijft een rauw product.

Productinformatie

EAN Code: 230310_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 230310_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

LBC005

Alternatieven

Een goed alterntief is de levende kreeft of de hele UHP kreeft.

Herkomst

Herkomst Noord-westen van de Atlantische Oceaan.
Vangstgebied FAO 21

Vangsttechniek

Voordat het hele proces begint worden de levende kreeften met 'pots' (korven) gevangen.

Gastronomie

Je kunt de canner kreeften bereiden in de combisteamer of bakken in de pan.

Beschikbaarheid

De UHP canner kreeften zijn het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Kreeft en producten van Kreeft M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 2.00
Koolhydraten totaal 0.00
Zout 3.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 82.00
Waarvan verzadigd vet 4.00
Energie kJ 345.00
Eiwit totaal 16.00

Certificering

Ja

Tip

De UHP kreeft heeft veel voordelen zoals 100% naturel en geen toevoegingen. Textuur, smaak en sappigheid zijn gelijk aan de levende kreeft. De kreeft wordt geproduceerd tijdens de beste vangstperiode waardoor kwaliteit en rendement niet hoger kunnen zijn. Er is 100% vlees opbrengst vanuit de kreeft, niets van het vlees blijft zitten. Geen uitval of derving, energie en tijdwinst, dus kostenbesparend.