MSC Kabeljauwrug SF met vel gepekeld 700+ doos 8kg

Bevroren kabeljauw is verkrijgbaar als filet, rugstuk, buikstuk of alleen als staartstuk. De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen.

Omschrijving

Bevroren kabeljauw is verkrijgbaar als filet, rugstuk, buikstuk of alleen als staartstuk. De Noorse, IJslandse en de Noordzee kabeljauw zijn feitelijk dezelfde vis. Opvallend is dat in de Noorse wateren veel grotere exemplaren voorkomen.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 270324_STUK_8000GRAM
Techniek MARINE_FISHERY

Seizoen

COD003

Alternatieven

Een alternatief is verse kabeljauw of anders schelvis.

Herkomst

Herkomst IJslandse zee, Barentszzee.
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Hoofdzakelijk zijn het de lijnvangsten.

Gastronomie

IJslandse of Noorse kabeljauw zijn een traktatie.

Beschikbaarheid

Bevroren kabeljauw is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

kabeljauw en producten op basis van kabeljauw M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 366.00
Energie (kcal) 72.00
Vet (gram) 0.70
Verzadigd vet (gram) 0.10
Suiker (gram) 0.00
Zout (gram) 0.20
Cholestoreol (gram) 0.00
Proteinen (gram) 16.40

Tip

Laat een bevroren product goed en rustig ontdooien, bij voorkeur op een rooster of een doek, zodat het niet meer in het eigen lekvocht komt.