Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 120045_KG_KG |
Uiteraard vormen andere kabeljauwachtigen een alternatief. Kies anders voor leng of koolvis. |
Herkomst | IJslandse Zee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
IJslandse kabeljauw wordt hoofdzakelijk met de lijn bevist. De IJslandse kabeljauw wordt hoofdzakelijk met een korte versie van de longline bevist, deze is max 4 km lang. Als de lijn is uitgezet vaart men terug naar het beginpunt en wordt de lijn doormiddel van een control binnen gesleept. De vis die zich aan de lijn bevindt wordt één voor één binnen gehaald. Het resultaat is dat deze kabeljauw zich hoogwaardig in kwaliteit mag noemen. |
IJslandse kabeljauw is een traktatie. Het visvlees bezit een mooie heldere kleur en is redelijk stevig te noemen en heeft een mooie bite. |
Het seizoen waarin de vis hoofdzakelijk haar eitjes afzet is in de periode van februari tot aan april. Het is raadzaam om ook na deze periode even te wachten met consumeren. De beste periode om deze vis te eten is van mei tot aan februari. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|---|
kabeljauw en producten op basis van kabeljauw | M |
Energie (kJ) | 330.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 78.00 |
Vet (gram) | 0.60 |
Verzadigd vet (gram) | 0.10 |
Eiwitten, dierlijk (gram) | 18.10 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.20 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Proteinen (gram) | 17.50 |
Lijn gevangen kabeljauw kan soms te vers zijn voor consumptie, dan smaakt deze nog niet optimaal. Laat deze vis een paar dagen besterven voor dat je deze gaat consumeren. |