Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 120090_KG_KG |
Techniek | MARINE_FISHERY |
Als er geen Noorse kabeljauw te koop is kies dan voor een kabeljauwachtige zoals schelvis, koolvis of leng. |
Vangstgebied | FAO 27 |
---|---|
Herkomst | Barentszzee |
De Noorse kabeljauw wordt bevist door gebruik te maken van staandwant, longline of enkelvoudige trawl. Opvalland is dat de activiteit met lijnvangsten steeds meer toe neemt. Dit is niet alleen duurzamer maar komt ook de kwaliteit ten goede. |
De Noorse kabeljauw is een van de meest geconsumeerde vis in Europa. Noorse kabeljauw is een smaakvolle vis en bezit mooi helderwit visvlees. De vis heeft een losse structuur, de lamellen zijn grof. Kabeljauw kun je bakken, grillen, stomen, drogen, roken, frituren en zouten. |
De Noorse kabeljauw zet hoofdzakelijk haar eitjes af in de maanden mei tot en met juli. Je kunt de Noorse kabeljauw het beste eten van juni tot en met februari. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
kabeljauw en producten op basis van kabeljauw | M |
---|---|
Vis en producten op basis van vis | M |
Energie (kJ) | 366.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 87.00 |
Vet (gram) | 1.50 |
Verzadigd vet (gram) | 0.20 |
Eiwitten, dierlijk (gram) | 18.00 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 0.23 |
Cholestoreol (gram) | 0.00 |
Als je voor Noorse kabeljauw kiest, kies dan voor grote exemplaren, deze zijn beter te portioneren. Wist je dat de wangen en keeltjes van deze vis een traktatie zijn? Een goede visspecialist kan deze lekkernij voor je bemachtigen. |