MSC Hollandse garnalen ongepeld los 00

De Hollandse garnaal kent verschillende benamingen zoals grijze garnaal of Noordzee garnaal. Internationaal wordt deze garnaal Grey Shrimp genoemd. De garnaal komt hoofdzakelijk voor in de ondiepe kustwateren van West–Europa. De Hollandse garnaal wordt aangeboden in zowel ongepelde als gepelde vorm en is vers of als diepvries product verkrijgbaar.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

De Hollandse garnaal kent verschillende benamingen zoals grijze garnaal of Noordzee garnaal. Internationaal wordt deze garnaal Grey Shrimp genoemd en komt hoofdzakelijk voor in de ondiepe kustwateren van geheel West–Europa. Langs de Nederlandse kustwateren, om specifiek te zijn, de Waddenzee en in de Zeeuwse wateren, leven de garnalen op zand en slikbodems. De Hollandse garnaal is een snelgroeiend exemplaar en is in 4 tot 5 maanden vanaf larf tot volgroeide garnaal geschikt voor consumptie. De Hollandse garnaal kan max een lengte van 9 cm behalen en een leeftijd van 3 jaar. Uiterlijk is de Hollandse garnaal deels doorzichtig en licht grijs, bruin van kleur. Omdat de Hollandse garnaal snel bederft, wordt deze na de vangst direct aan boord gekookt.

Productinformatie

EAN Code: 411012_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 411012_KG_KG
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CSH003

Alternatieven

Steurgarnaal is een goed alternatief.

Herkomst

Herkomst Noord-oosten van de Atlantische Oceaan,Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De Hollandse garnaal kan worden bevist met een lichtere variant van de boomkor techniek. Tegenwoordig wordt experimenteel gevist met de puls en sumwing methode.

Gastronomie

De Hollandse garnaal is van nature zilt en zoetig. De Hollandse garnaal kan direct geconsumeerd worden en is bijvoorbeeld ideaal voor een smakelijke cocktail.

Beschikbaarheid

De Hollandse garnaal is het hele jaar verkrijgbaar en is niet seizoengebonden. De periode waarin deze garnaal haar eitjes afzet is afhankelijk waar deze garnaal zich bevindt. De Hollandse garnaal kan haar eitjes afzetten van februari tot en met september. De garnaal is het kleinst in de 'koudste' periode van het jaar. Ze trekken zich dan ook verder terug in de zee in.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

garnaal en producten op basis van garnaal M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Zwaveldioxide en sulfieten M

Voedingswaarden per 100 gram

Koolhydraten totaal 0.00
Zout 2.00
Waarvan suikers 0.00
Energie kcal 90.00
Waarvan verzadigd vet 5.00
Vet totaal 2.00
Energie kJ 384.00
Eiwit totaal 185.00

Certificering

Ja

Tip

Het gebruik van conserveringsmiddel heeft sterke invloed op de smaak. Let op de verpakking en kijk naar de gebruikte middelen. Aan te raden is de Hollandse garnaal niet in te vriezen, dat beïnvloedt de kwaliteit en smaak.