MSC Coquilles Japan 10-20 doos 10 kg

De Japanse coquille staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven en is een van de meest verkochte in haar soort. De Japanse coquille komt in het wild voor in de noordelijke wateren van Japan en leeft tot op een diepte van 50 m.

Omschrijving

De Japanse coquille staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven en is een van de meest verkochte in haar soort. De Japanse coquille komt in het wild voor in de noordelijke wateren van Japan en leeft tot op een diepte van 50 m. Uiterlijk bezit deze schelp een bruin/paarse kleur en kan 20 cm groot worden. Dit Japanse exemplaar heeft fijne ribbels op de schelp. Tegenwoordig wordt deze coquille grootschalig gekweek in China, Korea en in Rusland. In Japan tref je rond het eiland Hokaido 3 soorten coquilles in het wild aan. In Japan wordt dit exemplaar door duikers met de hand van de bodem gehaald.

Productinformatie

EAN Code: 240032_KG_KG
Brand: Jan van As
Product code: 240032_KG_KG
TECHNIEK FARMING

Seizoen

SCJ001

Alternatieven

Het beste alternatief is de coquille uit Canada/ Alaska.

Herkomst

Herkomst North-West Pacific
Vangstgebied FAO 77

Vangsttechniek

De Japanse coquille wordt duurzaam gekweekt met de hangcultuurmethode die zich duurzaam mag noemen. Tevens kweekt men op kweektafels net zoals bij sommige oesters het geval is.

Gastronomie

De Japanse coquille wordt slechts lokaal vers verhandeld. Buiten de landsgrenzen van Japan treft men de bevroren variant veelvuldig aan. De Japanse coquille is zeer smaakvol met een stevige bite en is zoet van smaak. Coquilles kun je bakken, grillen en zelfs rauw consumeren.

Beschikbaarheid

De bevroren variant is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

zalm en producten op basis van zalm M
Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Vet totaal 72.00
Koolhydraten totaal 205.00
Zout 37.00
Waarvan suikers Yes
Energie kcal 83.00
Waarvan verzadigd vet 9.00
Energie kJ 347.00
Eiwit totaal 162.00

Certificering

Ja

Tip

De Japanse coquille wordt vaak op -60 graden ingevroren om hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen. Ontdooi deze langzaam op een doek, niet in plastic. Het doek neemt het vocht op en tast de coquille niet aan.