Mosselen bouchot baal 5kg

De bouchot mossel is afkomstig uit Frankrijk. De bouchot mossel is dezelfde mossel als de mossel die ook in onze wateren voorkomt. De bouchot mossel is een hangcultuur mossel die opgroeit in trossen aan eiken of kastanje houten palen die in de zee zijn geplaatst.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

De bouchot mossel is afkomstig uit Frankrijk. De bouchot mossel is dezelfde mossel als de mossel die ook in onze wateren voorkomt. De bouchot mossel is een hangcultuur mossel die opgroeit in trossen aan eiken of kastanje houten palen die in de zee zijn geplaatst. De bouchot mossel is doorgaans veel kleiner dan de gewone mossel die wij in het noorden hebben. Er zijn meerdere soorten in Frankrijk te koop, naast de moule bouchot er is de moule bouzique en de moule pleine mer te koop. Mossel liefhebbers vinden deze kleine mossel vaak het lekkerst van allemaal. Doordat deze mossel in open zee opgroeit en niet verwaterd wordt in minder zilte wateren, heeft de bouchot mossel een sterkere smaak. De smaak wordt vooral bepaald door de algen die de mossel heeft gegeten.

Productinformatie

EAN Code: 400126_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 400126_STUK
TECHNIEK AQUACULTURE

Seizoen

BLM007

Alternatieven

Een goed alternatief is de gewone hangcultuur mossel.

Herkomst

Herkomst Frankrijk
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

In het vroege voorjaar gaat de bouchot mossel melken en de larven groeien snel uit naar wat men noemt mosselzaad, dat zijn kleine mosseltjes. Deze jonge mosselen worden opgevist en gewikkeld in grofmazige sokken van wel 8m lang. Deze sokken worden aan palen bevestigd die in zee zijn geplaatst. Dit noemt men hangcultuur.

Gastronomie

De bouchot mossel is een absolute aanrader, de mossel is dan wel klein, maar is zeer goed gevuld. De aangename smaak van bouchot mossel blijft lang in de mond hangen en kan omschreven worden als licht pikant. De bouchot mossel kan je rauw consumeren, bakken, stomen, koken en leent zich uitstekend om saus van te vervaardigen.

Beschikbaarheid

De beste periode voor de bouchot mossel is vanaf juli tot februari. Dit is de periode waarin de 'gewone’ mossel niet optimaal te noemen is.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaal- en schelpdieren M
Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Weekdieren en producten op basis van weekdieren M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kJ 303.00
Energie kcal 72.00
Waarvan verzadigd vet 0.45
Vet totaal 1.82
Waarvan suikers 0.00
Zout 0.85
Koolhydraten totaal 2.69
Eiwit totaal 11.20

Tip

Let er bij aanschaf op of de bouchot mossel niet zuur ruikt, want dan is deze oud.