Masago red doos 12 x 500 gr AFM diepvries

Masago (red,rood) wordt internationaal ook wel capelin caviar genoemd. Masago is een Japanse benaming voor de kuit die origineel afkomstig is van de smelt.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Masago (red, rood) wordt internationaal ook wel capelin caviar genoemd. Masago is een Japanse benaming voor de kuit die origineel afkomstig is van de smelt. Smelt is familie van de zandspiering en komt voor in de wateren van de Oostzee en het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. Heeft een knapperig textuur met een prettige bite. De masago is gemaakt van een mix van 45% capelinkuit en 43% haringkuit.

Productinformatie

EAN Code: 230578_OMDOOS
Brand: Jan van As
Product code: 230578_OMDOOS
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

CAI019

Alternatieven

Gebruik als alternatief de tobiko.

Herkomst

Herkomst Polen, Ijsland,Noorwegen
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

Purse seining, zegenvisserij

Gastronomie

Ideaal voor topping gebruik op bijvoorbeeld sushi's.

Beschikbaarheid

Masago is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Maïs en producten op basis van maïs M

Voedingswaarden per 100 gram

Waarvan verzadigd vet 0.10
Vet totaal 0.30
Koolhydraten totaal 16.00
Zout 5.00
Waarvan suikers 16.00
Energie kcal 102.00
Energie kJ 433.00
Eiwit totaal 8.80

Tip

Na ontdooien kun je de masago gelijk eten.