Masago groen 500gr DV

Masago groen 500gr DV

Masago wordt internationaal ook wel capelin caviar genoemd. Masago is een Japanse benaming voor de kuit die origineel afkomstig is van de smelt. Smelt is familie van de zandspiering en komt voor in de wateren van de Oostzee en het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan.

Omschrijving

Masago wordt internationaal ook wel capelin caviar genoemd. Masago is een Japanse benaming voor de kuit die origineel afkomstig is van de smelt. Smelt is familie van de zandspiering en komt voor in de wateren van de Oostzee en het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. Smelt is een visje dat veel wordt gevangen voor de vismeel industrie. Het restant, de eitjes, worden gekleurd en gezouten en krijgt de benaming masago. De kuit van de smelt lijkt op de kabeljauw kuit, vandaar dat men de kabeljauw kuit ook verwerkt tot masago. Opmerkelijk is dat de masago niet in Japan wordt geproduceerd, maar hoofdzakelijk in IJsland, vandaar soms ook wel de benaming IJsland caviaar. Masago is vers verkrijgbaar maar meestal wordt deze bevroren verhandeld.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 600177_STUK
Techniek CATCH_ZONE
Bewaaradvies Bewaren bij -18°C. Maximaal -15°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

CAI005

Alternatieven

Gebruik als alternatief de tobiko. Als je voor de oranje kleur gaat dan kun je uitwijken naar Kalix Löjrom caviaar.

Herkomst

Herkomst Atlantiche Oceaan
Vangstgebied FAO 27

Beschikbaarheid

Masago is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Tarwe en producten op basis van tarwe M