Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 530047_STUK |
Bewaaradvies | Gekoeld bewaren. 0°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid. |
Als je geen gestoomde makreel kunt krijgen, neem dan een gerookte makreel. |
Herkomst | Atlantische Oceaan, noordoostelijke, Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Makreel wordt het meest bevist met de purse seine, jiggen en de flyshoot en methode. |
De gestoomde makreel is uitermate geschikt voor een salade of op een broodje. Gestoomde makreel is zacht in vergelijking met een gerookte makreel. |
De gestoomde makreel is het hele jaar leverbaar. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Energie (kJ) | 1340.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 323.00 |
Vet | 26.70 |
Verzadigd vet | 7.00 |
Eiwitten, dierlijk | 17.10 |
Suiker | 0.40 |
Zout | 0.65 |
Cholestoreol | 3.50 |
Handigheidje; snijd de kop van de makreel. Snijd vervolgens met het puntje van het mes in de rugzijde door het vel van kop naar staart, zowel boven de middengraat als eronder. Doe dit ook aan de buikzijde. Hanteer de makreel en maak een twistende draai. Je hebt nu 2 filets in handen. Verwijder het vel en de graatjes. |