Brand: | Jan van As |
---|---|
Product code: | 270672_STUK |
Techniek | MARINE_FISHERY |
Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen dan is een spekbokking een goed alternatief. |
Herkomst | Noordelijke Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
De verse makreel wordt mmet de trawl techniek gevangen. |
De gerookte makreel is hartig en moet worden uitgesneden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. De gerookte makreel bevat een hoog zoutgehalte. |
De gerookte makreel peper is het hele jaar verkrijgbaar. |
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Energie (kJ) | 1442.00 |
---|---|
Energie (kcal) | 348.00 |
Vet (gram) | 30.40 |
Verzadigd vet (gram) | 7.70 |
Suiker (gram) | 0.00 |
Zout (gram) | 1.50 |
Cholestoreol (gram) | 0.64 |
Proteinen (gram) | 17.90 |
Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25�C, dit wordt koud roken genoemd. Warm roken doet men rond de 75�C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen. |