Makreelfilet gerookt naturel ds 3kg DV

Koud gerookte makreelfilets naturel zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.

Omschrijving

Koud gerookte makreelfilets naturel zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Een echte gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuurbehandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.

Productinformatie

Brand: Jan van As
Product code: 530050_STUK
Bewaaradvies Gekoeld bewaren. 0­°C. tot 4°C. Niet consumeren na uiterste houdbaarheid.

Seizoen

MAC004

Alternatieven

Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen dan is wellicht een spekbokking een optie.

Herkomst

Herkomst Noordelijke Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De verse makreel wordt met de trawl techniek gevangen.

Gastronomie

De gerookte makreel is hartig en moet je uitsnijden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. Wees je ervan bewust dat de gerookte makreel een hoog zoutgehalte bezit.

Beschikbaarheid

De gerookte makreel naturel is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 1340.00
Energie (kcal) 323.00
Vet 26.70
Verzadigd vet 7.00
Eiwitten, dierlijk 17.10
Suiker 0.40
Zout 0.63
Cholestoreol 3.50

Certificering

Ja

Tip

Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25�C dit noemt men koud roken. Warm roken doet men rond de 75�C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen.