
Makreelfilet gerookt naturel bak 1kg V&S
Koud gerookte makreelfilets naturel zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.


Omschrijving
Koud gerookte makreelfilets naturel zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Een echte gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuurbehandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.
Productinformatie
EAN Code: | 530090_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 530090_STUK |
TECHNIEK | MARINE_FISHERY |
Seizoen

Alternatieven
Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen dan is wellicht een spekbokking een optie. |
Herkomst
Herkomst | Noordelijke Noordzee |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
De verse makreel wordt met de trawl techniek gevangen. |
Gastronomie
De gerookte makreel is hartig en moet je uitsnijden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. Wees je ervan bewust dat de gerookte makreel een hoog zoutgehalte bezit. |
Beschikbaarheid
De gerookte makreel naturel is het hele jaar verkrijgbaar. |
Allergenen
Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten
Vis en producten op basis van vis | M |
---|
Voedingswaarden per 100 gram
Energie kcal | 323.00 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 7.00 |
Vet totaal | 26.70 |
Eiwit dierlijk | 171.00 |
Koolhydraten totaal | 3.50 |
Zout | 0.63 |
Waarvan suikers | 0.40 |
Energie kJ | 1340.00 |
Eiwit totaal | 17.10 |
Tip
Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25�C dit noemt men koud roken. Warm roken doet men rond de 75�C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen. |