Makreelfilet gerookt naturel bak 1kg V&S

Koud gerookte makreelfilets naturel zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.
Sustainable fish icon Sustainable fish icon

Omschrijving

Koud gerookte makreelfilets naturel zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Een echte gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuurbehandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.

Productinformatie

EAN Code: 530090_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 530090_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

MAC004

Alternatieven

Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen dan is wellicht een spekbokking een optie.

Herkomst

Herkomst Noordelijke Noordzee
Vangstgebied FAO 27

Vangsttechniek

De verse makreel wordt met de trawl techniek gevangen.

Gastronomie

De gerookte makreel is hartig en moet je uitsnijden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. Wees je ervan bewust dat de gerookte makreel een hoog zoutgehalte bezit.

Beschikbaarheid

De gerookte makreel naturel is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 323.00
Waarvan verzadigd vet 7.00
Vet totaal 26.70
Eiwit dierlijk 171.00
Koolhydraten totaal 3.50
Zout 0.63
Waarvan suikers 0.40
Energie kJ 1340.00
Eiwit totaal 17.10

Tip

Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25°C dit noemt men koud roken. Warm roken doet men rond de 75°C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen.