Mackerel fillet smoked pepper F&S box 3kg frozen

Koud gerookte makreelfilets met pepers zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd.

Omschrijving

Koud gerookte makreelfilets met pepers zijn verpakt per 1 kg. Deze kunnen zowel vers als bevroren worden uitgeleverd. Er is vaak verwarring tussen gerookte en gestoomde makreel. Een echt gerookte makreel is een makreel die een stevig pekelbad heeft gehad en vervolgens op een lage temperatuur is gegaard. Na deze lage temperatuur behandeling krijgt de makreel een rookbehandeling. De gerookte makreel is zout, hartig en moet worden uitgesneden.

Productinformatie

EAN Code: 201017_DOOS
Brand: Jan van As
Product code: 201017_DOOS
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

MAC005

Alternatieven

Als je geen hartige gerookte makreel kunt krijgen dan is een spekbokking een goed alternatief.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Noordelijke Noordzee

Vangsttechniek

De verse makreel wordt mmet de trawl techniek gevangen.

Gastronomie

De gerookte makreel is hartig en moet worden uitgesneden. Het uitsnijden is niet meer dan dunne plakjes snijden, ook wel trancheren van de vis. De gerookte makreel bevat een hoog zoutgehalte.

Beschikbaarheid

De gerookte makreel peper is het hele jaar verkrijgbaar.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Vis en producten op basis van vis M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 1442.00
Energie (kcal) 348.00
Vet (gram) 30.40
Verzadigd vet (gram) 7.70
Suiker (gram) 0.64
Zout (gram) 1.50
Koolhydraten 3.50
Proteinen (gram) 17.90
Energie kJ 1.44
Waarvan suikers 64.00
Zout 15.00
Waarvan verzadigd vet 77.00
Vet totaal 304.00
Eiwit totaal 179.00
Energie kcal 348.00
Koolhydraten totaal 35.00

Certificering

Ja

Tip

Gerookte makreel kan worden gerookt op 20-25�C, dit wordt koud roken genoemd. Warm roken doet men rond de 75�C. Bij warm roken moet je de temperatuur langzaam laten stijgen.