
Licht gezouten kabeljauw 180-200gr ds 800gr DV
Na de vangst van de kabeljauw wordt de kabeljauw machinaal gefileerd. Daarna worden de filets gezouten met zeezout, dit rijpingsproces duurt 2 tot 3 weken. Vervolgens gaat de kabeljauw 40-90 uur in een windtunnel en is de drooggezouten kabeljauw gereed voor consumptie.


Omschrijving
Na de vangst van de kabeljauw wordt de kabeljauw machinaal gefileerd. Daarna worden de filets gezouten met zeezout, dit rijpingsproces duurt 2 tot 3 weken. Vervolgens gaat de kabeljauw 40-90 uur in een windtunnel en is de drooggezouten kabeljauw gereed voor consumptie. Opmerkelijk is dat de gezouten kabeljauw niet in de zon gedroogd wordt en dat maakt het grote verschil met de bacalao/stokvis.
Productinformatie
EAN Code: | 200611_STUK |
---|---|
Brand: | Jan van As |
Product code: | 200611_STUK |
Seizoen

Alternatieven
Het alternatief is de stokvis/bacalao. Deze is zongedroogd en minder zout. |
Herkomst
Herkomst | Noorwegen |
---|---|
Vangstgebied | FAO 27 |
Vangsttechniek
Haken en lijnen, kieuwnetten,longline, purse seining of zegenvisserij. |
Gastronomie
Om de gezouten kabeljauwfilets geschikt te maken voor consumptie moet je de filet verwateren, na gelang het receptuur of smaak. Zelfs na 48 uur heeft deze filet nog een pittige zoutsmaak. Gezouten kabeljauw kun je bakken, stomen, frituren en in de oven bereiden. |
Beschikbaarheid
De drooggezouten kabeljauwfilets zijn het hele jaar verkrijgbaar. |
Voedingswaarden per 100 gram
Waarvan suikers | 0.20 |
---|---|
Waarvan verzadigd vet | 0.23 |
Energie kcal | 76.00 |
Eiwit totaal | 18.00 |
Koolhydraten totaal | 0.50 |
Zout | 0.67 |
Vet totaal | 0.40 |
Energie kJ | 324.00 |
Certificering
Nee | |
Nee | |
Nee | |
Nee |