Langoustinesstaart 9-12 à 2,27kg diepvries

Denemarken mag zich één van de grootste exporteurs noemen op het gebied van langoustines. Langoustines komen in grote concentraties voor tussen Denemarken en Noorwegen. De benaming Noorse kreeft is niet voor niets. Het zijn vooral de Noren die de langoustines in Denemarken afzetten die op hun beurt weer de langoustines verhandelen over geheel Europa. Het gaat hier over de staarten van de langoustine, deze zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen.

Omschrijving

Denemarken mag zich één van de grootste exporteurs noemen op het gebied van langoustines. Langoustines komen in grote concentraties voor tussen Denemarken en Noorwegen. De benaming Noorse kreeft is niet voor niets. Het zijn vooral de Noren die de langoustines in Denemarken afzetten die op hun beurt weer de langoustines verhandelen over geheel Europa. De Deense langoustine is feitelijk exact dezelfde langoustine die elders in Europa voorkomt. De kwaliteit vanuit Denemarken is perfect. De staarten worden ingevoren op -60°C tot -80°C. Dit voorkomt dat de ijskristallen niet door de celwand van de moleculen kunnen prikken. Zo is het product na ontdooien bijna niet meer van vers te onderscheiden.

Productinformatie

EAN Code: 230461_STUK
Brand: Jan van As
Product code: 230461_STUK
TECHNIEK MARINE_FISHERY

Seizoen

NOL002

Alternatieven

Een goed alternatief is de Schotse, Hollandse of IJslandse langoustine.

Herkomst

Vangstgebied FAO 27
Herkomst Ijsland

Vangsttechniek

De Deense langoustine wordt hoofdzakelijk bevist door gebruik van de twinrig, korf, vallen.

Gastronomie

Deze shockfrozen langoustinestaarten zijn zeer smaakvol. Langoustine heeft een fantastisch zoete smaak in zich. Het darmkanaal moet altijd worden verwijderd. Langoustine kan je bakken, grillen en rauw consumeren.

Beschikbaarheid

Je kunt deze 'shock frozen'staarten het gehele jaar door consumeren.

Allergenen

Z = zonder, M = met, K = kan sporen bevatten

Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren M
Kreeft en producten van Kreeft M

Voedingswaarden per 100 gram

Energie (kJ) 310.00
Energie (kcal) 74.00
Vet (gram) 0.60
Verzadigd vet (gram) 0.10
Suiker (gram) Yes
Zout (gram) 0.80
Koolhydraten Yes
Proteinen (gram) 17.60
Energie kJ 310.00
Waarvan suikers Yes
Zout 8.00
Koolhydraten totaal Yes
Eiwit totaal 176.00
Energie kcal 74.00
Waarvan verzadigd vet 1.00
Vet totaal 6.00

Tip

Als je Deense langoustines hebt bemachtigd kijk dan goed naar de onderzijde van de staart. Is deze vlak en kan je deze makkelijk indrukken dan is deze warschijnlijk bevroren geweest en ontdooid. Verse langoustine heeft in de staart een bolling.